Salut subvenciona amb 9.000 euros tres projectes d'Atenció Primària i Comunitària de l'Escala

Un és en l'àmbit de la pediatria, un altre en atenció sexual i reproductiva i el tercer en benestar emocional

El Departament de Salut subvencionarà amb 9.000 euros tres projectes de l'Àrea Bàsica de Salut de l'Escala (Alt Empordà). Cadascuna de les tres iniciatives rebrà 3.000 euros i serviran per ajudar a finançar-les.

Un dels projectes és en l'àmbit de la pediatria i la implantació d'un sistema de cribratge a l'ABS l'Escala, en pacients des dels 11anys als 14 i que acudeixen a les consultes de Pediatria i Infermeria Pediàtrica per a revisions de salut o que realitzen una consulta específica de salut mental.

L'altre té a veure amb l'atenció sexual i reproductiva. El que es vol és avaluar quina és la visió dels joves sobre els estereotips de gènere, la pressió social, les desigualtats i la posible existència de violència en el seu entorn.

Finalment, el tercer dels projectes subvencionats és reforçar les activitats comunitàries de prescripció social organitzades per la pròpia ABS o bé externes. Aquestes activitats es prescriuen a les consultes del CAP i els diversos consultoris locals com a part de la teràpia que ofereixen metges i infermeres, ja sigui com a alternativa o de forma complementària a la farmacologia.

A més, hi ha activitats dirigides a disminuir el risc d’aïllament social dels pacients, millorar la salut mental positiva i la qualitat de vida, afavorir els hàbits saludables, etc.