Detingut un dels responsables d'un tiroteig a Figueres fa quatre anys

L'home, de nacionalitat francesa, era a Salou de vacances

Agents dels Mossos d'Esquadra han aconseguit arrestar a un dels suposats implicats en un tiroteig que va tenir lloc ara fa quatre anys a Figueres (Alt Empordà) amb tres persones ferides, després de localitzar-lo el passat 11 de juliol en un hotel de Salou (Tarragonès), on hi passava les vacances.

El detingut, que es trobava en cerca i captura, va donar les seves dades a la recepció de l'hotel i això va alertar a la policia. L'home, d'uns trenta anys, també està investigat per tres temptatives d’homicidi, falsificació de document públic, furt i tinença il·lícita d’armes de guerra segons informa Diari de Girona.

Els fets van tenir lloc la nit del 12 de setembre de 2019 a l'Avinguda Vilallonga de la capital altempordanesa, molt a prop del barri de la Marca de l'Ham. Segons va poder determinar El Gerió Digital, hi van participar unes cinc persones que van tirotejar a un altre grup armats amb subfusells i van fugir en un vehicle de la marca BMW fins al polígon de Vilatenim, on van abandonar el cotxe davant un concessionari i reprès la marxa en un Renault Clio en direcció a Roses.

Els ferits van arribat pel seu propi peu fins a l'Hospital de Figueres i dos d'ells van ser derivats a l'Hospital Josep Trueta de Girona.

La façana d'un local comercial situat entre el supermercat Dia i la gasolinera Petrem va aparèixer completament cosida a trets.

Els Mossos d'Esquadra mobilitzats a la zona van iniciar aleshores una cerca mentre que la unitat d'investigació de la policia autonòmica van precintar el primer vehicle per tal d'extreure'n proves. El cotxe duia matrícula francesa i al seu interior n'hi havien més de diverses nacionalitats.

Les primeres hipòtesis apuntaven que es podria tractar d'una revenja i que tindria relació amb el tiroteig que es va registrar un any abans al carrer Avinyonet que va acabar amb dues persones detingudes.

Llibertat provisional

L’endemà de la detenció a Salou, el Jutjat d’Instrucció de Figueres en va decretar l'ingrés a presó provisional per a l’investigat.

Amb tot, la seva advocada va intervenir per argumentar que no era necessari l'empresonament i seguidament l'Audiència Provincial de Girona en va decretar la llibertat provisional.