Els iaioflautes ocupen la seu de la Seguretat Social de Girona

Ho han fet per reclamar que "deixin de jugar" amb les pensions

Els iaioflautes de Girona han ocupat aquest matí durant mitja hora la seu de la Seguretat Social per reclamar que "deixin de jugar" amb les pensions dels jubilats. Es tracta d'una de les primeres actuacions dels avis "indignats" de les comarques gironines, que es van constituir com a col·lectiu fa poc.

Cridant proclames com "vosaltres també hi arribareu i no en tindreu" o "revalorització de les pensions", els iaioflautes han entrat a la Seguretat Social a les 10 del matí i han protestat contra el decret llei que no actualitza les pensions en funció de l'IPC. "Volem que les pensions estiguin regulades constitucionalment i no que cada govern pugui jugar amb nosaltres", ha afirmat un dels iaioflautes.

El govern espanyol va justificar que no es revaloritzessin les pensions contributives d'acord amb l'IPC per la necessitat de complir amb el compromís de dèficit. Segons càlculs del govern de Mariano Rajoy, amb aquesta mesura s'estalvien uns 3.800 MEUR (milions d'euros).

Per protestar contra aquesta mesura i també per denunciar que "qualsevol govern de torn" tingui poder absolut per decidir sobre pensions, una desena de iaioflautes de les comarques gironines han ocupat aquest dimecres al matí les oficines que l'Institut Nacional de la Seguretat Social (INSS) té a l'avinguda santa Eugènia de Girona.

Amb pancartes i cridant proclames com "revalorització de les pensions" o "si es pot, però no volen", els iaioflautes han estat manifestant-se durant mitja hora dins les oficines. També han volgut fer un toc d'atenció tant als treballadors com als usuaris que feien cua assegurant que també "hi arribarien" però segurament ja no podrien comptar amb tenir pensió per jubilació.

És una de les primeres mobilitzacions dels "jubilats indignats" de les comarques gironines, que es van constituir fa poc en col·lectiu. "Els iaioflautes no ens mobilitzem només per nosaltres perquè, en definitiva, nosaltres ja cobrem pensió, ho fem pels més joves que es poden trobar que estan cotitzant per res", ha afirmat un dels jubilats, en Josep Lluis.

Els iaioflautes han repartit un fulletó informatiu on asseguren que el govern estatal ha atemptat contra un dels "pilars bàsics" de l'estat social de dret via decret llei i també recorden que hi ha un recurs d'inconstitucionalitat contra aquest decret que està pendent de ser resolt al Tribunal Constitucional.

"El que no pot ser és que cada govern pugui fer el que vulgui amb l'edat de jubilació i amb les pensions seguint voluntats polítiques", ha criticat el iaioflauta que reclama que hi hagi un referèndum per decidir sobre pensions i que es tracti d'un dret regulat per al Constitució i no per "les voluntats dels governs".