Olot estrena la primera gegantona amb diversitat funcional de Catalunya

Valèria vol promoure la inclusió de la diversitat humana

La faràndula d'Olot (Garrotxa) té a partir d'aquesta tardor una nova membre: la Valèria. Es tracta de la primera gegantona de tot Catalunya que representa una persona que va amb cadira de rodes.

La poden portar persones que tenen discapacitat i d'altres que no. El nom Valèria té el seu origen etimològic en el llatí i vol dir valenta, amb empenta, robusta i saludable. Per aquest motiu l'han escollit com a nom de la gegantona.

La Valèria és el resultat del treball conjunt entre l'associació Integra i l'Escola d'Art d'Olot. Els alumnes del cicle formatiu de Grau Superior d'Escultura Aplicada a l'Espectacle que fa l'escola d'art han donat forma a la idea, conjuntament amb altres alumnes de l'escola d'art i els membres del taller ocupacional d'Integra.

A més, seguint la línia de treball d'Integra, la gegantona s'ha construït amb una línia de materials sostenibles. Una part de l'estructura exterior està feta amb paper artesanal del taller d'Integra i la figura compta amb dues obertures frontals a diferents alçades.

L'estrena de la Valèria al carrer serà el dimecres 6 de setembre en l'acte d'inici de la festa major d'Olot amb la cercavila que farà tota la faràndula de la capital garrotxina amb la colla dels Marrinxos.

El projecte ha comptat amb la coordinació de la Directora del Taller Ocupacional d’Integra, Marta Tombas, la coordinació artística de la professora del Cicle de Grau Superior d’Escultura Aplicada a l’Espectacle de l’Escola d’Art d’Olot, Xus Ferrussola, el treball del professorat i alumnat del cicle formatiu de Grau Superior d’Escultura Aplicada a l’Espectacle de l’Escola d’Art d’Olot, del Taller de paper i del Taller ocupacional d’Integra, Quim Font d’Argiles Bisbal SL, Teresa Sánchez del taller de cosir d’ECOSOL de Càritas Olot, la restauradora i tapissera Anna Herrero de Verd.deGris de La Iera i Sergi Bohigas de Loothier-Handcrafted Wheelchairs.