Els caçadors de Girona acorden anar a la vaga indefinida a partir del 3 de setembre

"No ens queda altre remei amb les normatives que ens imposen"

Els caçadors de Girona han decidit anar a la vaga indefinida a partir del 3 de setembre en protesta amb les noves polítiques "restrictives" sobre la caça i les gosseres esportives. "No ens queda altre remei amb les normatives que ens imposen.

El Govern cada any ens colla més i això no pot ser", ha assenyalat Sergi Rodríguez, de la plataforma de Gossers de Catalunya. Els caçadors gironins es van reunir ahir dissabte a la tarda a Sant Gregori i van acordar aquesta aturada indefinida, que pot ser secundada aquest mateix diumenge pels caçadors de Lleida i de la Catalunya Central.

La setmana que ve serà el torn dels caçadors de Barcelona, Tarragona i Ebre. "Dels 700 afiliats, més de 400 estan disposats a anar a la vaga", ha precisat Rodríguez.

La plataforma de Gossers de Catalunya rebutja que la nova llei sobre gosseres esportives hagi estat redactada per Benestar Animal, amb la limitació d'un màxim de 14 animals. "Això significa que la cacera s'acabarà a Catalunya i hem de lluitar perquè això no succeeixi", ha recalcat Rodríguez, que també ha carregat contra el conseller d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, David Mascort.

"Demanarem la seva dimissió, per les sancions inhumanes i per anar contra el col·lectiu de caçadors", han assegurat des de la plataforma de Gossers de Catalunya. "No podem permetre que ataqui directa i obertament el col·lectiu de caçadors. O busquem una solució o que la feina la facin ells", han conclòs des de la plataforma.

"Catalunya es prepara per a la segona gran vaga consecutiva de caçadors per a dir prou als reiterats atacs normatius del pitjor govern animalista de la història, el d'ERC. I amb un conseller Mascort que declara la guerra al món rural", ha afegit l'Agrupació de Societats de Caçadors i Pescadors de Catalunya (AGRUPCAT).