Mor Luis López de Lamadrid, exdirector del Festival Castell de Peralada

També va ser fundador del certamen i va ser peça clau en la seva projecció

El fundador i exdirector del Festival Castell de Perelada, Luis López de Lamadrid, ha mort segons ha confirmat el mateix festival en una publicació a la xarxa social X.

Lamadrid va estar estretament lligat al festival alt-empordanès durant 20 anys i va ser una peça clau en la projecció i posicionament del certamen a partir de la seva creació. Des del compte d'X del certamen han volgut agrair la feina que ha dut a terme López de Lamadrid, persona estretament vinculada a diferents espais de l'òpera.

"Durant més de 20 anys, va fer créixer el festival convertint-lo en una de les ofertes culturals més importants de l'estiu a nivell nacional i internacional. Moltes gràcies per tant", destaquen.

López de Lamadrid va estar al capdavant del Festival de Peralada fins el 2006 com a director i posteriorment va dirigir l'Associació Espanyola de Festivals de Música Clàssica, formada per 18 certamens d'arreu de l'estat,m entre els quals els de Torroella de Montgrí, la Shubertíada de Vilabertran o el mateix Castell de Peralada.