Les temperatures s'enfilen fins als 42ºC en el dia de més càlid de l'onada de calor

A Girona s'ha arribat als 41,3 graus

Continua l'onada de calor a Catalunya amb temperatures que aquest dimecres s'enfilen fins als 42ºC en algunes zones de les comarques gironines, el litoral català, el sud-oest del país i Ponent. Segons ha informat el Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat) la temperatura màxima d'aquest dimecres ja ha superat la d'ahir prop de la costa.

És per això que s'ha incrementat a molt alt el perill per calor en algunes comarques de Ponent de cara aquesta tarda i la pròxima nit davant la previsió que els termòmetres superin els 40ºC. La matinada d'aquest dimecres ha tornat a deixar registres elevats, especialment al litoral central. A Barcelona, de nou, s'ha batut un nou rècord: l'Observatori Fabra ha registrat una temperatura mínima de 29,5ºC.

En altres punts de l'àrea metropolitana de Barcelona les temperatures també s'han disparat durant aquesta matinada. A l'estació de Badalona-Museu s'ha registrat una mínima de 29,1ºC, mentre que a l'aeroport del Prat la temperatura no ha baixat dels 26,9ºC.

Gran part del territori ha viscut una nit tòrrida, amb temperatures per sobre dels 25ºC. És el cas del Parc Natural del Garraf (28,3°C), Montserrat (27,4ºC), Terrassa (26,8ºC), i Banyoles (26,6ºC).

Valors d'entre 40 i 42 graus

A banda, segons ha informat el Meteocat, la temperatura màxima d'aquest dimecres ja ha superat la d'ahir prop de la costa, amb valors provisionals de 40 a 42 ºC a sectors del prelitoral. En alguns casos és la més alta de l'estiu, com és el cas de Viladecans, que ha registrat 39,1 ºC, rècord dels seus últims 30 anys.

Pel que fa a les comarques gironines en destaquen els 41,3 ºC de Girona, mentre que a l'Alt Empordà s'ha arribat a els 40,4 ºC a Espolla o bé els 40 graus al pantà de Darnius-Boadella.

Els valors a la Costa Brava han estat més suaus, deixant unes màximes de 31,7 ºC a Sant Pere Pescador o 33,7 graus a Calella de Palafrugell (Baix Empordà).

Pel que fa a la meitat sud-oest del país, els termòmetres han arribat a superar els 42ºC. És el cas de Vinebre, amb 42,8ºC o Aldover, amb 42,5ºC. Així mateix, també al sud-oest del país han superar els 40 graus: Ascó (40,8ºC), Pantà de Riba-roja (40,2ºC) i el Masroig (41,7ºC). A la Catalunya central també han superat els 40 graus, com és el cas d'Artés i Cardona, amb 40,6ºC i 40,5ºC respectivament.