Preparen una acció de protesta contra el nou horari de les terrasses a Girona

La Fecasarm convoca per dijous a la nit una aturada de deu minuts a les portes dels establiments

Bars, restaurants i locals d'oci nocturn de Girona han organitzat per dijous una protesta per escenificar el malestar pel nou horari de tancament de les terrasses. La nova regulació horària, en vigor des d'aquest cap de setmana, obliga a tancar les terrasses com a màxim a dos quarts d'una de la matinada, un horari que el sector considera que és "insuficient".

Per això, la Fecasarm -de la mà de l'Associació de Bars, Bars Musicals i Sales de Festa de Girona i l'Associació de Bars, Restaurants i Oci del Barri Vell- ha convocat una aturada de l'activitat quan faltin deu minuts per a la mitjanit. El personal es concentrarà a les portes dels locals, s'aturarà el servei i s'apagaran les llums. La Fecasarm ha passat de la queixa a l'acció i prepara per dijous un acte de protesta contra el nou horari de terrasses que estableix que han de tancar, depenent de la zona de la ciutat, entre la mitjanit i dos quarts de dues de la matinada.

La protesta consistirà en aturar l'activitat als locals que tenen terrassa quan faltin deu minuts per a la mitjanit i el personal es concentrarà fora dels establiments. També s'ha decidit que s'apagaran les llums i s'aturarà el servei. Tot plegat per escenificar "la importància de les terrasses i la vida que aporten a la ciutat durant la nit".

L'acció s'ha organitzat des de la Fecasarm, conjuntament amb l'Associació de Bars, Bars Musicals, Sales de Festa i Discoteques del Municipi de Girona i l'Associació de Bars, Restaurants i Oci del Barri Vell de Girona.

Des de la patronal de l'oci nocturn argumenten que gran part del personal que treballa en molts dels locals depèn de la facturació que en aquesta època de l'any es fa a les terrasses i consideren que l'horari és "insuficient" i això provocarà que hi hagi acomiadaments. La Fecasarm adverteix que la situació pot acabar fins i tot obligant a tancar alguns locals.