Els bars i restaurants de Girona en contra els nous horaris de les terrasses

Des de la Fecasarm ressalten que la mesura pot suposar 1 milió d'euros en pèrdues

Aquest cap de setmana ha estat l'inici del nou horari de les terrasses dels bars i restaurants de Girona. Des d'ara, els establiments d'oci només poden mantenir obertes les seves terrasses fins a les dotze o dos quarts d'una de la nit, segons el sector on es trobi o el dia en qüestió. Des d'un bon principi, aquesta proposta ja va generar els recels del sector i de la Fecasarm que van demanar a l'Ajuntament de Girona que allargués mitja hora més els horaris. Una petició, que de moment, no ha obtingut cap resposta oficial.

"En un moment de crisi com l'actual, donar uns horaris tant justos per a les terrasses i més en l'època estival és un error, els locals no podran facturar i és molt perjudicial per al sector", ha assegurat el cap dels serveis jurídics i secretari general de la Fecasarm, Joaquim Boadas. "Valorem molt negativament que l'ajuntament ens negués la mitja hora més que havíem demanat, ara a l'estiu haurem d'obligar a marxar als clients i això per al nostre sector no generarà una bona imatge", ha apuntat. Des de la Fecasarm asseguren que la limitació d'horaris és "molt negativa" i, per això, tenen previst realitzar mobilitzacions i protestes durant aquesta propera setmana.

"Els empresaris estan molt preocupats perquè aquests nous horaris poden suposar unes pèrdues d'un milió d'euros a finals d'any", ha afegit. Des del sector ressalten que les mobilitzacions que realitzaran tenen per objectiu mostrar el paper clau que tenen les terrasses en la vida de la ciutat. "Si es tanquen massa aviat la gent la sortirà i sense terrasses la vida a la ciutat no serà la mateixa", ha afirmat Boadas. El secretari general ha ressaltat que Girona és una ciutat turística i que necessita uns horaris més amplis i "coherents".

Segons Boadas, tots els locals han seguit la proposta de l'ajuntament i han tancat a l'hora correcte durant aquest cap de setmana. "Des del consistori s'han fet inspeccions, s'han posat molt durs i els empresaris per por a que patissin alguna sanció han decidit acatar, a contracor, la normativa", ha explicat. Tot i això, des de la Fecasarm no perden l'esperança i esperen que el consistori s'obri a negociar el projecte. "Hem d'adequar-nos a la demanda que hi ha a la ciutat, calen uns horaris més flexibles", ha conclòs.