Una Quiniela segellada a l'Anxova Milionària de l'Escala, premiada amb 46.000 euros

La persona guanyadora va registrar 14 encerts

L’Anxova Milionària de l’Escala (Alt Empordà) ha repartit un premi de 46.102 euros gràcies a una Quiniela de 14 encerts corresponent a la segona jornada del campionat de Lliga de futbol de Primera i Segona Divisió, en un cap de setmana que no ha deixat cap ple al 15.

En aquest cas, l’aposta ha sigut condicionada, el que significa que el participant ha pronosticat més d’un signe a cada partit amb dobles i triples per optimitzar els seus resultats per un import menor de l’habitual. Això eleva el premi a més de 46.000 euros i no ho deixa en els 44.638 que s’han endut els guanyadors de les apostes simples.

Fèlix Pons, responsable de l’administració altempordanesa, es mostra “molt content” de poder “allargar” una ratxa guanyadora que aquest 2023 començava amb el primer premi del Nen de la Loteria Nacional, que va permetre a L’Anxova Milionària repartir 80 milions d’euros a l’Escala i també a una part de Figueres.

“Els premis sempre són una alegria i en aquest cas, podem dir que hem començat la Quiniela d’aquesta temporada fent gols. Estem satisfets. Es tracta d’una aposta condicionada, que sol fer-la gent que s’ho estudia molt i s’ho mira fins al més mínim detall. En aquests casos, no solem saber qui és l’encertant. Esperem que la persona a qui li hagi tocat ho gaudeixi i, si ja ha fet vacances, en pugui tornar a fer de nou per celebrar-ho”, explica. 

L’administració de loteria número 1 de l’Escala, situada al número 9 del carrer Enric Serra, no ha parat de repartir sort des de la seva creació, el 1986, ara fa 37 anys. L’èxit més recent, el del passat 6 de gener amb la venda del número 89.603 corresponent a la Loteria del Nen.

El primer premi d’aquest sorteig estava dotat amb 200.000 euros cada dècim. Dels 500 dècims existents, l’Anxova Milionària en va vendre un total de 400. De 40 sèries, 9 d’elles van anar a parar a Figueres i les restants totes es van comprar a la finestreta. Aquest fet ha provocat que recentment l’administració registri cues a diari de clients que busquen loteria per aquestes properes festes de Nadal.

L’any passat, pel sorteig extraordinari del Dia del Pare, va repartir 3,9 milions d’euros. Al 2015 va fer dos números anteriors al primer premi de la Loteria Nacional. Al 2014 va distribuir gairebé 14,5 milions d’euros en premis, entre ells el més gran de la història a les comarques gironines, 12.330.000 euros amb el Gordo de la Primitiva.

El desembre de 2006 també va repartir 9 milions d’euros. Només sis mesos abans ja havia tocat un altre primer premi, que en aquella ocasió va deixar 3 milions d’euros a l’Escala. Exactament la mateixa quantitat que es va repartir amb el primer premi del sorteig del 24 de maig de 2007. L’any 2004 es va vendre el primer premi del sorteig del dijous del mes de gener, situació que es va repetir el gener de 2016.