Dos detinguts responsables d'un cultiu amb 548 plantes de marihuana a Bescanó

Els arrestats també van defraudar 76.000 euros en la factura elèctrica

Agents de Policia Nacional han detingut dos integrants d'un grup criminal dedicat a la producció de marihuana indoor a través del mètode de cultiu hidropònic, a l'interior d'una nau situada a Bescanó (Gironès).

La investigació es va dur a terme gràcies a la col·laboració ciutadana, que van veure afectades les seves zones residencials amb un augment de la inseguretat, denunciant un elevat pas de persones i vehicles, així com seriosos problemes de sobrecàrrega elèctrica a les instal·lacions de la zona.

El modus operandi consistia a cultivar marihuana hidropònica, emprant materials d'elevat cost com a filtres de carboni i extractors per tal de no ser detectats per la policia. Alhora, feien ús de material fertilitzant per accelerar el creixement i augmentar el percentatge de THC a les plantes de marihuana.

Després de fer múltiples seguiments i vigilàncies, arran de la informació rebuda, els agents van poder constatar i desmantellar la nau destinada pel grup criminal al cultiu constant.

Es va practicar entrada i registre en una nau situada a la carretera N-141e, dins el terme municipal de Bescanó, iniciant-se amb l'assalt a l'immoble per part de la Unitat d'Intervenció Policial (UIP) de Barcelona, sorprenent els dos responsables que es trobaven al seu interior.

Aquests, al adonar-se de la presència policial van emprendre la fugida a peu per la part del darrere de la nau que dona accés a una zona molt densa de vegetació. En aquest emplaçament, els esperaven diversos agents de la Brigada Provincial de Policia Judicial, que els van perseguir, reduir i arrestar després d'oposar una forta resistència.

A dins de la nau s'hi trobaven més de 500 plantes de marihuana i material divers d'elevat valor i més de 600 tests que estaven preparats per al cultiu imminent de la droga. La llum que es trobava punxada es va restablir, posant final als talls de llum constants que patien els veïns de la zona. L'import total defraudat d'energia elèctrica va ser de 76.000 euros

Els detinguts van ser posats a disposició judicial de l'autoritat judicial competent, i es va decretar llibertat provisional amb mesures cautelars fins a la celebració del judici.