Treballadors de la Fundació Salut Empordà passen la nit al ras

Van protestar així contra les retallades en Sanitat

Una cinquantena de treballadors de la Fundació Salut Empordà han passat la nit a la porta d'urgències de l'hospital de Figueres contra les retallades. Durant l'acampada, que va començar ahir dilluns a les quatre de la tarda amb un berenar popular, s'han fet diverses activitats com una gimcana infantil, conferències sobre sanitat, o una cantada popular en favor de la sanitat pública.

Segons el comitè d'empresa de la fundació, l'objectiu de la protesta ha estat acostar a la ciutadania la problemàtica que viuen els treballadors de la sanitat catalana que estan pagant "amb pèrdua de drets" la crisi econòmica. En aquest sentit, la seva vocal, Montse Guitart, ha destacat el suport rebut de la gent.

L'acampada, que s'ha fet conjuntament a l'hospital de Figueres i al de Palamós, va tenir una prèvia la setmana passada quan els seus treballadors van passar una nit a l'interior dels centres sanitaris en protesta contra les retallades que segons denuncien "només estan afectant el personal sanitari".

En aquest sentit, Montse Guitart, vocal del comitè d'empresa de la Fundació Salut Empordà, ha recordat que els treballadors de la sanitat catalana "estan patint retallades continuades des de l'any 2010" i que, a banda de la supressió de la paga extra de Nadal o la reducció de sou d'un 5%, les retallades estan afectant també el dia a dia dels centres sanitaris perquè, per exemple, "moltes suplències s'han deixat de fer, el que empitjora l'atenció als pacients".

És per tot això, ha resumit Guitart, que els treballadors han optat per fer visible les seves queixes amb actes de protesta com l'acampada realitzada a les portes de l'hospital de Figueres. Una acció, assegura, que ha permès que la gent que s'acostava a les urgències del centre sanitari hagi pogut conèixer de primera mà la situació dels professionals i les seves reclamacions. En aquest sentit, Guitart ha destacat que el suport rebut ha estat majoritari.

L'acampada, que va començar ahir a les quatre de la tarda finalitzarà aquest dimarts a les dues del migdia.