Avís per calor intensa aquest diumenge arreu de la demarcació de Girona

Aquesta matinada ja s'han registrat mínimes de 25 graus a la Costa Brava

El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha actualitzat l'avís de situació meteorològica de perill per calor intensa per aquest diumenge arreu de la demarcació de Girona, tot i que per avui el mercuri ja s'enfilarà.

El moment en que els termòmetres pujaran més serà durant les hores centrals, entre les 12h i les 18h. A més, també s'han registrat temperatures elevades al llarg de tota aquesta matinada a la Costa Brava que en alguns indrets com Roses (Alt Empordà) no han baixat dels 25 graus centígrads o els 22 ºC a Palafrugell (Baix Empordà).

Davant aquesta previsió, Protecció Civil recorda la importància de prendre mesures d'autoprotecció per evitar patir els efectes de la calor. Entre els consells de protecció hi ha beure aigua fresca durant tot el dia, evitar el sol directe, estar en llocs climatitzats i no sortir durant les hores de més calor.

Per la seva banda, des de Bombers i coincidint amb el Dia Mundial de la Prevenció d'Incendis Forestals, recorden la importància de cuidar els boscos i extremar precaucions per evitar possibles focs.