Detecten 26 fraus en el subministrament d'aigua i 49 impagaments al Culubret de Figueres

Fisersa xifra en 49.600 euros el valor de les factures pendents

Un dispositiu policial que aquest divendres han desplegat Mossos d'Esquadra, Guàrdia Urbana i tècnics de Fisersa i Endesa al barri del Culubret de Figueres (Alt Empordà) contra el frau en el subministrament d'aigua i d'electricitats s'ha saldat amb la detecció de 63 casos.

Segons informa l'Ajuntament en un comunicat, els tècnics han detectat 26 fraus d’aigua (subministrament punxat o manca de contracte) i 49 instal·lacions amb impagaments de llarga durada. A més, també han localitzat 37 immobles amb la llum punxada.

Si bé els operatius per detectar pisos amb la llum punxada ja són habituals al barri, per primera vegada, Figueres ha fet un dispositiu contra el frau en el subministrament d’aigua i la regularització dels contractes.

En total s’han inspeccionat 106 habitatges amb el resultat de 26 fraus d’aigua (subministrament punxat o manca de contracte) i 49 instal·lacions d’aigua identificades amb impagaments, dels quals han engegat el procediment per tallar el subministrament.

Això suposa que un 26% dels habitatges inspeccionats disposaven d'aigua amb el subministrament punxat directament a la xarxa, i un 45% eren impagaments de llarga durada. El volum de deute d'aquests impagaments ascendeix a 49.600 euros.

Segons concreta el consistori, els habitatges amb el subministrament d’aigua punxat, que aquest divendres s'han desconnectat, recuperaran el servei tramitant l'alta del contracte i amb la instal·lació d'un comptador.

L'equip de govern precisa que l'objectriu és posar al dia els contractes de subministrament d'aigua que presta l'empresa plurimunicipal Fisersa, actualitzant-los en matèria d'impagaments però també en titulars reals del contracte de subministrament i especialment en combatre el frau d'aigua.

El consistori calcula que a tota la ciutat hi ha factures impagades acumulades per valor de més de 600.000 euros, amb un centenar de comptadors que no estan al corrent de pagament.

Per aquest motiu, engeguen una campanya informativa dels imports pendents, informant de les accions que els veïns poden realitzar per posar els contractes al dia. 

En el dispositiu policial, també han detectat 37 fraus d’electricitat, un 30% dels habitatges inspeccionats.