Surten en llibertat els dos detinguts a Salt per tinença il·lícita d'explosius i armes

El jutge acorda compareixences periòdiques, la retirada el passaport i la prohibició de sortir del territori

El jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Girona ha deixat en llibertat provisional dos detinguts a Salt (Gironès) per tinença il·lícita d'explosius i armes. Els Mossos d'Esquadra van detenir els dos sospitosos arran d'un operatiu desplegat dimarts.

Els agents van escorcollar dos domicilis, un al carrer Miquel de Palol i l'altre al passeig dels Països Catalans. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) informa que els dos arrestats han passat a disposició judicial aquest dijous i s'han acollit al dret a no declarar.

Com a mesures cautelars, el magistrat ha acordat compareixences periòdiques, la retirada del passaport i la prohibició de sortir del territori.

La causa està oberta per tinença il·lícita d'explosius i armes. El jutjat de guàrdia s'inhibirà a l'oficina de repartiment perquè no es coneix la data exacta d'inici del delicte investigat i, per tant, no hi ha un jutjat concret que hagi d'assumir la investigació perquè fos el que estigués de guàrdia en el moment en què els sospitosos haurien començat l'activitat delictiva.

"Per Allah''

La investigació es va iniciar el 28 de juliol després que un testimoni va escoltar als dos detinguts mantenint una conversa dins un bar de la població on parlaven sobre la manera en que podien confeccionar armes i explosius, assegurant que "s'havia de fer per Allah".

Acte seguit es va dirigir a la comissaria de la Policia Local per alertar-los de la conversa que havia escoltat i una patrulla es va dirigir al bar per a identificar-los. A partir d'aleshores va començar la investigació per part dels Mossos d'Esquadra que va culminar dimarts.