Dos detinguts a Salt acusats de voler fabricar bombes ''per Allah''

Un ampli dispositiu dels Mossos va registrar dimarts els seus habitatges

Agents dels Mossos d'Esquadra van procedir dimarts a la detenció de dos homes d'uns 40 anys a Salt (Gironès) de nacionalitat marroquina i espanyola, acusats de ser presumptament autors d'un delicte de tinença i fabricació d'armes i aparells explosius.

La investigació es va iniciar el 28 de juliol després que un testimoni va escoltar als dos detinguts mantenint una conversa dins un bar de la població on parlaven sobre la manera en que podien confeccionar armes i explosius, assegurant que "s'havia de fer per Allah".

Acte seguit es va dirigir a la comissaria de la Policia Local per alertar-los de la conversa que havia escoltat i una patrulla es va dirigir al bar per a identificar-los. A partir d'aleshores va començar la investigació per part dels Mossos d'Esquadra que va culminar dimarts.

El dispositiu policial encarregat per a la detenció comptava amb membres de la comissaria General d'Informació dels Mossos de Girona, efectius dels TEDAX, la Unitat Canina i agents dels ARRO i Seguretat Ciutadana segons ha narrat Diari de Girona.

Els Mossos es van dirigir a dos habitatges situats a l'Avinguda dels Països Catalans i al carrer Miquel de Palol amb l'objectiu de comissar armes, explosius i material per confeccionar-los.

Pel que fa a la situació d'ambdós arrestats, el dimarts van declarar a comissaria i està previst que avui passin a disposició judicial al jutjat d'instrucció de guàrdia de Girona.