Els escolars de Girona presenten a l’alcalde idees per reinventar la ciutat

Han demanat més activitats a la Devesa i més suport als desafavorits

Alumnes de sis escoles de la ciutat de Girona han presentat aquest migdia a l’alcalde, Carles Puigdemont, les seves idees per reinventar la ciutat. A l’acte, hi han participat també escolars de l’escola Vilademany d’Aiguaviva. Les propostes dels nens i nenes són el resultat de la primera Festa de les Idees, organitzada per la Fundació per a la Creativació® i la Fundació Príncep de Girona com a activitat paral·lela al Fòrum IMPULSA, on els alumnes van reflexionar i fer propostes al voltant dels reptes de la seva ciutat.

En l’acte, hi han estat presents nens i nenes de les escoles Verd, Sagrada Família, Bell-lloc, Bosc de la Pabordia, Marta Mata i Carme Auguet, a més del centre Vilademany d’Aiguaviva. Classe per classe els escolars han anat desgranant a Carles Puigdemont les propostes que han pensat perquè Girona pugui millorar els seus reptes de futur.

En la carta, els nens i nenes han explicat com els agradaria que fos la seva ciutat, quins problemes creuen que té, com ho farien per resoldre’ls i què farien per ajudar als altres. Entre altres, els alumnes han demanat a l’alcalde més activitats al Parc de la Devesa, que els equipaments públics obrin el cap de setmana, més cura de l’entorn (més neteja viària, que cada escola apadrini un espai verd de la ciutat i que s’habilitin més parcs per gossos), que els aliments que sobrin del menjador escolar es donin, que els nens visitin persones grans que no tenen família o que portin una polsera connectada amb els pares perquè no es perdin.

A les propostes dels escolars, s’hi han sumat també el president de la Fundació per a la Creativació, Josep Lagares, i el director general de l’entitat, Miquel Àngel Oliva, que han demanat que aquesta activitat es pugui fer anualment.

En el seu parlament, Josep Lagares ha agraït el suport de l’alcalde de Girona a la iniciativa i ha assegurat que Carles Puigdemont “és un gran creativador perquè està convençut que podem progressar amb la creativitat per innovar”. El president de la Fundació per a la Creativació® ha defensat la necessitat de “crear un ecosistema creativador” que, segons ha dit, “ens farà invencibles a tot el món”.

Per la seva banda, el director general tècnic de la Fundació Príncep de Girona, Salvador Maneu, ha assegurat que, en un entorn com l’actual, “cal fomentar el treball col·laboratiu per multiplicar les virtuts i talents individuals i alhora minimitzar les limitacions per a assumir reptes col·lectius econòmics, socials i mediambientals de present i de futur”.

L’alcalde de Girona, Carles Puigdemont, ha agraït “la muntanya d’idees” que els nens i nenes li han presentat i ha assegurat que “compartim moltes inquietuds”. Puigdemont ha garantit als alumnes que “treballarem la majoria de les propostes” i els ha encoratjat a “no tenir por de tenir idees perquè sempre fan falta”. L’alcalde de Girona s’ha compromès ha rebre cada any les propostes dels nens i nenes.