Unes 300 persones condemnen l'agressió homofòbica a Salt

Entitats i administracions reclamen més polítiques d'igualtat

El dissabte a la matinada dos homes van increpar un grup d'activistes LGTBI que estaven a l'exterior de la sala de concerts de la Mirona de Salt (Gironès). Els insults van acabar en agressions físiques a tres dels activistes, que van haver de ser atesos a l'hospital de Santa Caterina.

Aquest dimecres al vespre, l'Espai LGTBI Girona i l'Observatori Contra l'Homofòbia han organitzat una concentració de rebuig a les agressions davant de l'Ajuntament de Salt.

Unes 300 persones s'han ajuntat a la plaça de l'ajuntament per solidaritzar-se amb les víctimes del dissabte a la matinada. La presidenta de l'Espai LGTBI, Anna Tortosa, ha aprofitat la concentració per reclamar més polítiques d'igualtat que ajudin a combatre d'arrel els comportaments homòfobs.

Tortosa assegura que l'agressió és "un clar exemple de delicte d'odi" i agraeix que els Mossos d'Esquadra hagin activat la investigació policial que ja hauria permès identificar els agressors.

De fet, Tortosa ha agraït la predisposició dels ajuntaments de Salt i Girona "des del minut zero" per ajudar les víctimes i condemnar els fets. També han agraït la dedicació de l'Observatori Contra l'Homofòbia i els responsables de la Mirona, que s'han ofert "pel que calgui".

A més, Tortosa també ha detallat que de seguida es van activar els protocols pertinents per engegar "un engranatge de recursos" de cara a les víctimes.

De tota manera, la presidenta de l'Espai LGTBI assegura que les víctimes "no només són les tres persones que van rebre una agressió física", sinó totes aquelles que van ser increpades a l'exterior de la Mirona.

Per la seva banda, els alcaldes accidentals de Girona i Salt, Gemma Geis i Àlex Barceló, han assegurat que aquesta agressió posa de manifest que "calen més recursos i més accions" des de les administracions per erradicar aquest tipus de violència. Per altra banda, les entitats i administracions han retret que les formacions d'extrema dreta promoguin "discursos d'odi" que acabin alimentant aquest tipus de violència.