Els Mossos investiguen una agressió homòfoba a Salt

Dos joves han increpat i pegat tres activistes sortint d'una festa a la Mirona

Els Mossos d'Esquadra investiguen una agressió homòfoba que s'ha produït la matinada d'aquest dissabte als voltants de la sala de concerts de la Mirona de Salt (Gironès).

Els fets haurien passat a quarts de set de la matinada, quan un grup de persones sortien d'una festa que havia organitzat l'Espai LGTBI Girona a la Mirona. Mentre estaven parlant a fora del local, dos joves han començat a increpar una de les víctimes amb insults homòfobs.

La resta de companys de la víctima han demanat respecte als joves i que els deixessin en pau. Segons alguns testimonis amb qui ha pogut parlar l'ACN, els agressors anaven visiblement beguts i han acabat agredint físicament a tres dels activistes LGTBI que hi havia.

Una de les víctimes ha rebut un cop de puny i, per uns moments, hauria perdut el coneixement segons apunten testimonis dels fets.

Davant d'això, alguns dels organitzadors de la festa i altres activistes han trucat als serveis d'emergències. Una ambulància ha atès les tres víctimes en el llocs dels fets i els ha traslladat a l'hospital Santa Caterina.

Per altra banda, els Mossos d'Esquadra també s'han desplaçat fins a l'exterior de la Mirona per parlar amb els testimonis i saber què havia passat.

Aquest mateix dissabte a la tarda s'ha formalitzat la denúncia per part de les víctimes que han anat a la comissaria. Ara, els agents estan investigant el cas.

Des de l'Observatori Contra l'Homofòbia han condemnat l'agressió a través d'un comunicat a les xarxes socials.

També s'hi ha sumat l'alcalde de Girona, Lluc Salellas, que a través de Twitter ha donat el seu suport a les víctimes. Salellas també ha anunciat que no permetrà que "l'odi continuï creixent als nostres carrers".