Palafrugell inicia el procés participatiu per les Festes de la Primavera i el Carroussel

Els majors de 16 podran votar per decidir la data

L’Ajuntament de Palafrugell (Baix Empordà) ha obert un procés participatiu a tota la ciutadania per decidir la data de celebració de les Festes de Primavera i el Carroussel Costa Brava.

Arran de la petició de l’Associació de Carrossaires perquè aquesta festa popular se celebrés de forma permanent el primer cap de setmana de juny, degut a la confluència de diversos esdeveniments culturals en poques setmanes de diferència; l’Equip de govern ha cregut necessari escoltar la veu de tothom i obrir la decisió a tot el municipi.

Així doncs, totes les persones majors de 16 anys empadronades a Palafrugell poden participar a través del web https://palafrugell-decidim.ddgi.cat/ fins el proper dia 15 de setembre. Entre el 4 i el 15 de setembre també es podrà votar de forma presencial a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (avinguda de Josep Pla, 5; matins de 9 a 13 h) i a Can Genís (c/ del Progrés, 15; tardes de 16h a 20h). I els diumenges 3 i 10 de setembre de 10 a 13h, s’instal·larà un punt de participació a plaça Nova.

El procés participatiu consta d’una sola pregunta que caldrà contestar amb un sí o un no. Aquesta és la qüestió que es planteja: “El Carroussel Costa Brava se celebra el diumenge de la segona Pasqua, que cada any canvia de data. Estaries d'acord en canviar-ho de manera permanent i que: El Carroussel Costa Brava/Festes de Primavera se celebrin de manera fixa el primer diumenge de juny, i per tant el dilluns següent sigui festiu local?”

Segons l’alcalde de Palafrugell, Juli Fernández, “la voluntat de l’actual govern és obrir processos participatius per a tots aquells temes de transcendència en la vida cultural, educativa, territorial, esportiva o associativa del municipi; és a dir, en temes que siguin estratègics i claus pel futur del municipi.

Considero que escoltar l’opinió de la gent sempre és positiu i serem proactius en aquest aspecte. En els darrers anys no s’ha fet cap procés d’aquestes característiques i espero que en segueixin més al que ara afecta a les Festes de Primavera”.

Festes de Primavera i Carroussel Costa Brava

El Carroussel Costa Brava, catalogat com a Element Festiu Tradicional d’Interès Nacional, va néixer l’any 1963 i s’ha consolidat com una tradició amb simbolisme històric que des dels seus inicis ha anat lligada a la segona Pasqua i, per tant, cada any se celebra en una data diferent.

Amb el pas dels anys, van anar sorgint d’altres activitats lúdiques i culturals al voltant del Carroussel Costa Brava, fins a crear-se les actuals Festes de Primavera, que a banda del Carroussel Costa Brava, inclouen tota mena d’activitats per a un públic molt divers, organitzades entre l’Ajuntament i diverses entitats del poble.