La Policia de Blanes augmenta les competències a totes les carreteres del municipi

L'acord s'ha rubricat amb el cap de Trànsit dels Mossos d'Esquadra, Joan Costa

La Policia Local de Blanes (Selva) ha ampliat les competències que tenia a les carreteres que discorren per el terme municipal. L'acord ha arribat després que el cap de la Policia Local, Joan Garcia, i el cap de l’Àrea Regional de Trànsit de Girona, Joan Costa, han renovat el Protocol de Coordinació Operativa que inclou, entre d’altres, aquests canvis.

El cos municipal passa ara a ser-ne el titular mentre que els Mossos d’Esquadra són col·laboradors, llevat de tres supòsits relacionats amb cotes amb autoritats autonòmiques, estatals i estrangeres, on els mossos mantindran la titularitat i la Policia Local es queda com a col·laborador.

Serà competència de la Policia Local de Blanes el casc urbà de la població, així com les vies de les urbanitzacions i accessos, polígons industrials, camins, vies sense denominació, pistes forestals i qualsevol altre conjunt d’edificacions del municipi, i en concret quatre trams. Un d’elles és la GI-600 des del punt quilomètric 3,7.

Dos altres trams són a la Gi-682: per un costat des del pk 3 d’inici al municipi de Palafolls, sentit població Blanes ascendent; i de l’altre des del pk 7,4 on hi ha el rètol de la població de Blanes descendent.

Per últim, el quart tram és el de l’antiga carretera de Blanes a Malgrat, la GIP-6831, des del punt quilomètric 0,75 a l’inici de la Regió Policia Metropolitana Nord CME, en sentit Blanes, on hi ha el Pont d’en Pixota.