El Girona s'apropa a Primera

Els gironins aconsegueixen desfer-se de l'Alcorcón en una nit històrica per al club (3-1)

Nit màgica i ambient de primera el que s’ha viscut avui a Montilivi. El Girona FC ha estat clarament superior a un Alcorcón que ho ha intentat fins al final però que no ha pogut amb l’efectivitat del conjunt de Rubi, empès per una afició bolcada que ha vist com el somni de primera continua més viu que mai.

Els gironins han dominat des del xiulet inicial un partit que veia com un gol matiner d’Acuña il·lusionava l’estadi en una errada del porter visitant Manu Fernández.  No obstant, poc després el davanter local deixava el terreny de joc per una topada en la que ha sortit visiblement malmès. Entrava per aquest un Ion Vélez que tindria poc després una de les ocasions més clares de la primera part en un mà a mà amb Manu Fernàndez que ha parat el madrileny.

L’empat, però, ha estat una esperança constant per a l’Alcorcón, que començava dominant però que no veia recompensada la seva superioritat en la possessió. Hens, que havia errat una oportunitat d’or en una nova situació de mà a mà, ha col·locat el dos a zero al marcador al minut trenta-vuit en un contraatac que li ha permès resoldre fàcilment després de desfer-se del porter visitant. Els madrilenys han estat, però, a punt de marcar poc abans d’acabar la primera part, en una doble ocasió dins l’àrea que Becerra ha aturat magistralment.

La història de la segona part ha estat pràcticament calcada, amb un Alcorcón que ho intentava amb xuts llunyans però mai entre els tres pals, mentre el Girona aprofitava les pilotes que un Jandro sublim posava a l’esquena de la defensa visitant. Un cop més Vélez tenia una gran oportunitat que no ha estat capaç de pujar al marcador al minut seixanta de partit.

Precisament Jandro, qui abandonava el camp amb el reconeixement de Montilivi, donava entrada a Eloi i alhora aire fresc al mig camp per a l’equip de Rubi. No tardaria en arribar el tercer gol de la nit per al Girona i el segon en el compte personal de Hens, en una jugada que començava Luso i que Sanchón regalava al davanter cordovès.  Al vuitanta-sis, però, Sergio Mora marcava el gol de l’honor per a l’equip de Bordalás, aprofitant un rebuig dins l’àrea.

Encara hauria pogut ampliar encara més el resultat final Juanlu Hens al descompte, en el que hauria suposat el seu Hat-trick. Amb tot, l’eufòria s’apoderava de jugadors i aficionats blanc-i-vermells un cop sonava el xiulet del col·legiat Juan Martínez Munuera en el que suposa una de les pàgines d’or de la història del club gironí.

Fitxa tècnica

3 - Girona:  Becerra; Jose, Moisés (Richy'46), Chus Herrero, David García; Luso, Tebar; Felipe, Jandro (Eloi Amagat'72), Juanlu; Acuña (Ion Velez'12)
1 - Alcorcón:  Manu Fernández; Nagore, Babin, Rubén Sanz, Camille; Fernando Sales (Sergi Enrich'71), Sergio Mora, Abraham, Kike López (Dani Nieto'46), Juli; Oriol Riera (Urko Vera'69).
Àrbitre: Juan Martínez Munuera (Comitè valencià). Mostra grogues al local Ion Vélez i als visitants Fernando Sales, Kike López, Rubén Sanz y Camille.
Gols: 1-0, min.6, Acuña; 2-0, min. 38, Juanlu; 3-0, min.79, Juanlu; 3-1, min.85. Sergio Mora.