Figueres cedirà 50 anys un espai a la Fundació Altem per fer-hi un centre de dia

Més tard es traslladarà la residència de discapacitats profunds en uns terrenys adjacents

L'Ajuntament de Figueres (Alt Empordà) ha aprovat inicialment cedir a la Fundació Altem, dedicada a l'atenció de persones amb discapacitat, l'antiga llar d'infants Ramon Reig per fer-hi el centre de dia.

El projecte es va anunciar l'any 2018 després que l'equip de govern d'aleshores, amb Marta Felip al capdavant, adquirís els terrenys adjacent, però no es va materialitzar. Ara, s'ha aprovat en junta de govern l'acord a través del qual el consistori cedirà per 50 anys l'espai per tal que l'entitat hi faci l'equipament.

En una segona fase, que començarà quan s'hagi enllestit la primera, es preveu cedir-los els terrenys del costat per traslladar-hi la residència de discapacitats profunds 'Les Acàcies', que ara s'ubica en una zona inundable.

La llar d'infants, que se situa a tocar de l'N-II i de l'antic Càmping Pous, es va comprar l'any 2011 per prop de mig milió d'euros i des d'aleshores ha estat en desús. L'equipament ha patit problemes d'ocupacions i, fins i tot, fa uns mesos hi van trobar un home mort en avançat estat de descomposició.

L'espai es va tapiar i es van netejar les deixalles que acumulava, tot i que a l'exterior hi son ben visibles restes d'obra i de runa.

L'alcalde, Jordi Masquef, defensa l'actuació i diu que amb l'acord "es recupera una propietat que va quedar en desús i ha estat font de conflictes i d'ocupacions". "La recuperem per a la ciutat", afirma Masquef. "Amb la fundació hi ha molt bona sintonia i crec que ha arribat el moment de tirar-ho endavant", afegeix.

La cessió es farà per un termini de 50 anys. Un cop s'aprovi definitivament la cessió, l'entitat tindrà un any per engegar les obres i fer-hi el centre de dia. En una segona fase, està previst que el consistori els cedeixi els terrenys adjacents per traslladar-hi la residència de discapacitats profunds.