Controlat l'incendi de Portbou i Colera que ha cremat unes 600 hectàrees

L'N-260 s'ha reobert al trànsit habitual de vehicles

Els Bombers han donat per controlat l'incendi forestal de Portbou i Colera (Alt Empordà) aquest dilluns al matí, segons ha informat el cos en una piulada. D'acord amb el Servei Català de Trànsit, també aquest matí s'ha reobert l'N-260 al trànsit habitual de vehicles, ja que fins ara es feien controls i només hi podien circular veïns i qui es desplacés per feina.

Des d'aquest diumenge al matí no s'han registrat revifalles i a hores d'ara queden una quinzena de dotacions que estaran en tres punts controlant i remullant amb l'objectiu d'avançar cap a la següent fase, la d'extinció.

El foc, que ha cremat prop de 600 hectàrees, es va iniciar divendres a la tarda i es va donar per estabilitzat dissabte a la nit. En concret, ha afectat 573 hectàrees, 387 de les quals a Colera i 185 a Portbou.

Des d'aquest diumenge al matí, no s'hi ha registrat noves represes i per això aquest matí s'ha donat per controlat. Durant la nit passada una trentena de dotacions dels Bombers han repassat el perímetre i apagat algunes soques que fumejaven i a primera hora d'aquest dilluns treballaven per garantir que no hi queden fumeroles ni punts calents.  

El cap d'intervenció dels Bombers, el sergent David Martínez, ha explicat que ara mantindran un amb quinzena de dotacions (nou camions i sis vehicles lleugers) que estaran treballant en tres punts.

La previsió és que la tramuntana afluixi al llarg del matí d'aquest dilluns i que al vespre ja pari del tot. Això permetrà als Bombers avançar cap a la següent fase de l'incendi i poder donar-lo per extingit.

Amb l'entrada a la fase de control, també s'ha reobert completament el trànsit a l'N-260. Fins a primera hora del matí encara s'hi feien controls perquè només hi podien circular veïns o gent que s'hi desplacés per motius de feina.

Els Agents Rurals continuen treballant a la zona on es va iniciar l'incendi per determinar-ne les causes.