L'antic teatre Odèon es convertirà en una botiga de bicicletes de la mà de Velodrom

L'obertura està prevista per l'any vinent

L'edifici que històricament allotjava el teatre Odèon de Girona, ubicat a la pujada de Sant Domènec, obrirà l'any vinent la "millor botiga" de bicicletes del món de la mà de Velodrom, que té previst situar-hi un espai multimarca a més d'una cafeteria de cares al 2024.

L'emplaçament, que està catalogat com a Bé Cultural d'Interès Local (BCIL), ha estat font de polèmica els últims anys després que el grup König va anunciar el juliol del 2019 la seva intenció d'obrir-hi un restaurant amb capacitat per a 400 persones.

Les primeres reaccions en contra van arribar per part del grup municipal del PSC que argumentava l'espai no reunia les condicions necessàries per a desenvolupar aquest ús. Per la seva banda, membres del grup independentista La Forja van ocupar durant unes hores l'Odèon per a mostrar el seu desgrat amb el projecte.

És per tot això que el gerent de la cadena de restauració, Marc Parals, juntament amb el propietari del local, Miquel Casals, van decidir rescindir el contracte que van signar en el seu dia. Aquest últim es lamentava del que havia passat i es mostrava convençut que el projecte hauria resultat positiu per a la ciutat.

Amb tot, segons avança El Punt Avui, amb aquest acord d'ara es resol el futur de l'edifici que històricament va fer les funcions de saló que acollia balls, espectacles musicals, festes populars i mítings.

Posteriorment es va utilitzar com a seu de la societat obrera La Amistad, es va convertir en el Gimnàs Gómez (amb vetllades de boxa incloses), una presó, magatzem dels manaies i, en darrera instància, el taller de Cromats Ensesa.

L'obertura de la botiga Velodrom busca consolidar Girona com "la meca mundial del ciclisme", ara que la ciutat ja s'ha convertit en indret de peregrinació obligada per a tots els afeccionats a aquest esport.

Velodrom va iniciar la seva aventura empresarial a Barcelona, on va obrir una botiga al número 6 del carrer Compte de Salvatierra. També té presència a Katowice (Polònia) i Quito (Equador).