Desarticulada una banda criminal dedicada al tràfic de drogues a Palafrugell, Begur i Calonge

La segona fase de l'operació ha permès detenir quatre persones en un domicili de Palafrugell

La Policia Nacional, la Guàrdia Civil i la Policia Local de Palafrugell (Baix Empordà) han detingut en un domicili de la localitat quatre persones i se n'investiga una altra. Les detencions s'han fet aquest dijous a través d'una operació conjunta.

El mes d'octubre passat va tenir lloc la primera fase d'aquesta operació. A aquella actuació, realitzada simultàniament a Palafrugell, Begur i Calonge, es van detenir disset persones durant els registres a nou domicilis i dos locals on es van trobar més de 130.000 euros, 704 grams de cocaïna, 450 grams d'haixix, i diverses armes de foc i armes blanques.

Aquest dijous, la Policia Nacional, la Guàrdia Civil i la Policia Local de Palafrugell han detingut en una operació conjunta quatre persones en un domicili de Palafrugell i se n'investiga una cinquena.

Durant el registre a l'habitatge s'han trobat 3.979 euros en metàl·lic, 846 grams de marihuana, dues balances de precisió, retalls de plàstic per a monodosis, nou telèfons mòbils i diversa documentació econòmica d'interès per a la investigació del suposat delicte de blanqueig de capitals.

A l'operatiu hi han participat 22 vehicles i 56 efectius dels tres cossos policials, a més d'una unitat canina per investigació de drogues i diners.

Organització criminal

L'organització criminal va ser detectada per la Policia Local de Palafrugell a mitjans del mes de maig del 2021, quan es van identificar diversos punts on suposadament aquestes persones traficaven, creant una gran alarma social amb amenaces a la policia i autoritats. Arran d'això, es va iniciar una investigació conjunta per part dels tres cossos de seguretat.

Els agents mantenen la investigació oberta i no es descarten més detencions dins de la mateixa operació.