Detenen a Sant Antoni un criminal perillós que havia assassinat a trets un criminal a França

Durant la persecució va arribar a saltar entre els edificis

La Policia Nacional ha detingut a Calonge i Sant Antoni (Baix Empordà) un criminal perillós a qui s'estava buscant internacionalment per haver assassinat a trets el membre d'una banda rival a França.

El detingut és un vell conegut de la policia francesa, perquè formava part d'una banda que operava a Drôme i que havia comès nombrosos delictes relacions amb el crim organitzat. Se l'estava buscant des del mes de maig, quan va assassinar a trets el membre d'un grup rival. El detingut va quedat amb la víctima amb l'excusa de resoldre un problema entre ells i va acabar disparant-lo.

Després, va fugir amb el seu cotxe i el va cremar per evitar que la policia l'atrapés i que l'altra banda pogués trobar-lo i prengués represàlies contra ell. Des d'aleshores, s'havia fet fonedís. Ara, gràcies a la col·laboració entre policies europees (que es concreta amb la xarxa ENFAST sobre localització de fugitius) se l'ha pogut arrestar a Sant Antoni de Calonge.

Després d'identificar-lo, les autoritats franceses van emetre una ordre de cerca i captura contra ell. I en paral·lel, van informar la Policia Nacional que el criminal, que respon al sobrenom de 'Libèl·lula', es podria ocultar a les comarques gironines, on canviaria contínuament de lloc de residència.

Saltant d'un edifici a un altre

La investigació va permetre localitzar el criminal a Sant Antoni de Calonge. S'havia ocultat allà aprofitant que hi té família i estaria fent servir la identitat del seu germà. Els agents van desplegar un operatiu per detenir el pròfug i ara han aconseguit arrestar-lo.

Per passar desapercebut i canviar el seu aspecte físic, el fugitiu s'havia tenyit els cabells. Quan va veure els policies, a més, va intentar fugir saltant d'un edifici a un altre. Després d'uns minuts de persecució, la Policia Nacional va aconseguir arrestar-lo.