Figueres incorpora el dret d'admissió a les piscines municipals i vetarà l'accés als incívics

La mesura vol donar resposta a les queixes dels usuaris, especialment, de la descoberta

L'Ajuntament de Figueres (Alt Empordà) incorpora el dret d'admissió a la normativa de les piscines municipals per combatre els comportaments incívics i vetarà l'accés a aquells que incompleixin les normes.

El consistori ha inclòs aquest requisit a la normativa, que no contemplava aquest supòsit. La mesura vol donar resposta a les queixes de molts usuaris que assenyalen que els equipaments –especialment, la descoberta- hi ha corredisses i empentes; que es fuma en zones no habilitades o que s'utilitzen aparells sonors expressament prohibits.

A partir d’ara, l’incompliment de qualsevol de les normes pot suposar la pèrdua del dret a utilitzar la instal·lació, i l’expulsió immediata de la mateixa.

Entre les prohibicions, hi ha l'entrada de menors de 14 anys en horari de bany si no van acompanyats d'una persona major d'edat; d'aquells que tinguin malalties a la pell que siguin infeccioses o contagioses; als que hi accedeixin amb signes evidents de manca d'higiene; fumin o mengin en zones no autoritzades; entrar-hi animals, objectes de vidre, utilitzar aparells sonors, jocs perillosos dins l'aigua o córrer i donar empentes.

La piscina municipal descoberta és l'únic equipament esportiu de la ciutat que compta amb servei de vigilància privada durant tot l’horari d’obertura al públic. També s’ha reforçat la coordinació del personal de l’equipament amb Guàrdia Urbana per unificar criteris.

D'altra banda, s'han ampliat les zones d'ombra a la piscina descoberta, a petició dels usuaris i donant resposta a les necessitats davant els episodis d'altes temperatures, i ara mateix es disposa de  set espais d'ombra.