Arriba el judici pel crim fora una discoteca de la Jonquera el 2009

El processat s'enfronta a 20 anys de presó per un delicte d'assassinat

La mort d'un jove durant una baralla a l'exterior d'una discoteca de la Jonquera (Alt Empordà) arriba a judici aquest dilluns. El cas, que es jutjarà per la via del jurat popular, asseurà a la banqueta dels acusats Mohamed el Hardaj, un noi de procedència marroquina. El crim va tenir lloc la matinada del dia de Sant Esteve del 2009.

Acusat i víctima eren compatriotes i ja s'havien discutit a dins del local, on el jove mort havia estampat una ampolla de vidre al cap d'el Hardaj. La batussa va continuar a les portes de la discoteca i va ser aleshores quan el processat, que duia una navalla, va clavar cinc ganivetades a l'altre jove. El Hardaj s'enfronta a una condemna de 20 anys de presó per assassinat. El crim que aquest dilluns arribarà a judici a l'Audiència de Girona va tenir lloc la matinada del dia de Sant Esteve del 2009. La víctima, un marroquí de 29 anys, havia anat a sopar amb la seva xicota i uns amics a un restaurant de la Jonquera. El grup va decidir sortir de festa i pels voltants de dos quarts de tres de la matinada van entrar a la discoteca 'Defi Night'.

L'acusat, que també havia sortit amb la seva colla, va arribar al local mitja hora després. Segons sembla, el detonant de tot va ser una discussió que va començar a dins la discoteca, quan el Hardaj va molestar la xicota de la víctima amb qui havia sortit anys enrere.

Aleshores, el jove mort va estampar una ampolla de vidre contra el cap del processat i li va fer una ferida al front. Segons recull l'escrit del fiscal, el Hardaj s'hi va intentar tornar i va provar de colpejar el jove amb "una glaçonera de la discoteca", tot i que no ho va aconseguir.

Veient el caire que agafava tot plegat -segons relata el fiscal- la víctima va decidir sortir del local i l'acusat va anar de dret darrere d'ell. Un cop a fora, la batussa va anar a més i va degenerar en una baralla entre els dos grups de joves magribins. Va ser aleshores quan, segons sosté el fiscal. El Hardaj va treure una navalla i, aprofitant que l'altre jove estava d'esquenes, li va clavar dues ganivetades.

L'acusació pública sosté que, en el moment de l'atac, el processat va enfonsar la navalla al cos de la víctima "amb intenció d'acabar amb la seva vida". A més, Mohamed el Hardaj no es va quedar aquí. Sense deixar anar la navalla, va clavar tres ganivetades més a l'altre jove, una de les quals li va tocar el cor.

El jove va morir gairebé a l'instant a pocs metres de la porta de la discoteca. El Hardaj va fugir del lloc juntament amb tres joves més, però al cap de dos dies es va anar a entregar a la comissaria dels Mossos d'Esquadra. Des d'aleshores, es troba empresonat en espera del judici.

De 15 a 20 anys

El fiscal imputa a l'acusat un delicte d'homicidi amb l'agreujant d'abús de superioritat i demana que se'l condemni a 15 anys de presó. En matèria de responsabilitat civil, sol·licita que Mohamed el Hardaj indemnitzi amb 157.256,28 euros la parella de la víctima. A més, el fiscal també demana que el processat pagui 13.104,69 euros als pares del jove mort, que viuen al Marroc.

Apart del fiscal, al cas també hi ha comparegudes la família de la víctima i la direcció de la discoteca 'Defi Night' (com a acusació particular) i la Fecasarm, la federació que agrupa els locals d'oci nocturn (com a acusació popular). Totes elles eleven la qualificació dels fets a assassinat i demanen que es condemni el Hardaj a una pena de 20 anys de presó.

A més, en matèria de responsabilitat civil, l'advocat de la discoteca reclama que l'acusat indemnitzi el local amb 50.000 euros "pels danys i perjudicis ocasionats a la imatge" del 'Defi Night'.

El judici per aquests fets arrencarà demà a l'Audiència de Girona. Qui porta el cas és la Secció Quarta, que al matí escollirà els membres del jurat. L'acusat declararà a primera hora de la tarda. El judici s'allargarà durant tota la setmana.