Llagostera demana sancions a Rec Madral pels talls d'aigua

L'Ajuntament exigeix que es restableixi el servei

L'Ajuntament de Llagostera (Gironès) demana a l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) i a l'Agència Catalana de Consum que sancionin l'empresa Rec Madral per les possibles infraccions que hagin comès en la gestió del servei d'aigua, a les urbanitzacions Font Bona i Selva Brava.

El consistori exigeix a l'empresa que restableixi el servei que torna a estar tallat en alguns carrers i els veïns no poden disposar dels serveis bàsics. En un comunicat, l'Ajuntament reclama a Rec Madral que un cop els veïns tornin a tenir aigua, els avisi cada vegada que la tallin per reparar alguna afectació. A més, el consistori donarà suport a la manifestació dels afectats el proper diumenge que tallaran la C-35 per queixar-se.

Per deixar-ne constancia, l'Ajuntament ha emès un requeriment signat per l’alcalde de Llagostera, Narcís Llinàs, en el que s’informa a Rec Madral que posaran en coneixement de l'ACA i de Consum les queixes dels veïns a més de la información que han anat recopilant.

L'objectiu, assenyala el comunicat, és que aquests dos organismos estudiïn la poissibitat de sancionar Rec Madral per les possibles infraccions que hagi comès, derivades de la gestió del servei d'aigua.

Cada vegada que el servei es veu afectat, l'Ajuntament activa una serie de mesures per tal de donar suport als veïns, com habilitar les dutxes del pavelló municipal on hi ha aigua calenta, fer pujar camions cisterna per omplir recipients amb aigua no potable per rentar plats o d'altres necessitats i subministrar garrafes d'aigua potable als afectats.

El ple de Llagostera va aprovar el març passat, per unanimitat, els projectes d'execució per a la canalització d'aigua potable des del dipòsit de can Pinet fins a la urbanització Selva Brava. També va tirar endavant el projecte constructiu de les obres de connexió d'abastament d'aigua potable de la urbanització Font Bona des del dipòsit de Selva Brava.

Les dues actuacions, suposaran una inversió total de 1.589.285 euros i es preveu que es pugui executar a final d’aquest mateix any 2023. Les obres compten amb una subvenció de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) de 553.729,43 euros.

La nova canalització permetrà garantir que l’Ajuntament pugui assumir la gestió del servei de subministrament d’aigua en aquests nuclis que actualment disposen d’una xarxa d’abastament no gestionada pel servei municipal.