Girona acollirà el 30 de setembre una pedalada solidària a la carretera dels Àngels

Els fons recollits es destinaran als projectes socials de la Fundació SERGI

Girona acollirà el 30 de setembre una pedalada solidària a la carretera dels Àngels. El repte, que es podrà fer entre les vuit del matí i les quatre de la tarda amb la carretera tallada al pas de vehicles motors, consistirà a completar les ascensions a la muntanya dels Àngels que corresponguin en funció del repte escollit.

Les opcions són 22 ascensions per a l'Everest, 12 pel Mont Blanc, 6 pel Pedraforca, 3 per la Mare de Déu del Mont, 2 per Rocacorba i 1 pels Àngels, que els participants podran registrar personalment a l'aplicació Strava. L'organització oferirà servei gratuït de fisioteràpia. Els dorsals ja poden comprar-se a través del web de Mou-te en bici per 20 euros. Els fons recollits es destinaran als projectes de la fundació SERGI.

Aquesta pedalada s'engloba dins l''Everesting', un repte mundial que consisteix a escollir qualsevol turó a qualsevol part del món i completant-ne, en una sola activitat, tantes ascensions com siguin necessàries fins a acumular 8.848 metres, l'alçada equivalent de l'Everest. El repte es pot fer en bicicleta o a peu i s'autocontrola amb l'aplicació Strava.

Des de l’organització es posarà a disposició dels participants tots els mitjans per ajudar a aconseguir el repte. Entre les vuit del matí i les quatre de la tarda es tallarà la carretera al pas de vehicles rodats, també hi haurà servei mecànic, lloguer de bicicletes (normals i elèctriques), a més de zona de descans i fisioteràpia i servei de bar fins a les quatre de la tarda.

Les Inscripcions anticipades es poden fer al web de Mou-te en bici fins al 25 de setembre i tenen el preu solidari de 20 euros, que inclou una samarreta, dorsal personalitzat, sorteig de material o roba i una consumició al bar. Les inscripcions també es poden fer el mateix dia de l'esdeveniment per 25 euros. Les sortides i campament base serà a l’aparcament de Bicentury a Quart (Gironès).

L'esdeveniment sorgeix de la col·laboració entre Mou-te en Bici, entitat de promoció de la bicicleta com a mitjà de transport alternatiu i no contaminant, i la Fundació SERGI, entitat amb més de quaranta anys d'experiència realitzant acció social a les comarques gironines. La delegació de Girona de la Federació Catalana de Ciclisme dona suport a l'organització de la pedalada i l'Escola Universitària de la Salut i l'Esport EUSES ofereix gratuïtament el servei de fisioteràpia que anirà a càrrec d'estudiants del Grau de Fisioteràpia.