Presó pel propietari de la finca on van trobar el cos d'Ana María Martos

El jutge l'acusa d'un delicte contra la vida i el cas es troba sota secret de sumari

El jutjat d'instrucció número 3 de Blanes ha decretat aquest divendres a la tarda presó provisional comunicada i sense fiança per al propietari dels terrenys de Lloret de Mar (Selva), situats al carrer Rafael Alberti de la urbantizació Lloret Residencial on dimecres a la nit es van trobar les restes del cos d'Ana María Martos acusat d'un delicte contra la vida.

La policia espanyola va localitzar les restes del cadàver a dins d'un bidó enterrat en una finca, propietat del detingut, de la urbanització Lloret Residencial. Després de passar a disposició judicial, el jutge l'ha enviat a la presó acusat d'un delicte contra la vida. Les proves d'ADN acabaran de confirmar que les restes corresponen a Martos, veïna de Sant Feliu de Llobregat (Baix Llobregat) desapareguda ara fa nou anys.

Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), la imputació de l'home s'anirà concretant quan avanci la instrucció del cas.

La policia estatal va detenir l'home dimecres a primera hora del matí, a casa seva. Segons alguns testimonis, l'home -que respon al nom de Josep Maria- hi viu sol. A partir de llavors, la policia espanyola, amb el suport de la Guàrdia Civil, va muntar un ampli dispositiu i va acordonar la zona. Amb l'ajuda d'un georadar, els agents van començar a rastrejar la parcel·la just davant de la casa del detingut (que també és de la seva propietat) i van estar hores amb una excavadora treballant a la zona.

Finalment, entrada la mitjanit, els agents van localitzar el cos sense vida d'una dona en un bidó que estava enterrat profundament a la parcel·la. La policia treballa amb la hipòtesi que es tracti d'Ana Maria Martos, veïna de Sant Feliu de Llobregat que va desaparèixer a principis del 2004. Les analítiques d'ADN que es faran a l'Institut de Medicina Legal de Girona hauran de confirmar la identitat de les restes trobades.

El cas es troba sota secret de sumari. L'operació policial la va dirigir la unitat especialitzada en desapareguts de la policia estatal, situada a Madrid.