Localitzen el cadàver d'una noia desapareguda fa 9 anys a Lloret de Mar

Ana María Martos, veïna de Sant Feliu de Llobregat, tenia 32 anys

(Actualitzada 18:39h)

Agents de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil van localitzar ahir a la nit el cos sense vida d'Ana Maria Martos, veïna de Sant Feliu de Llobregat de 32 anys, a les afores de Lloret de Mar (Selva). Martós va desaparèixer per causes desconegudes el gener de 2004.

El cos de la jove s'ha aconseguit trobar mitjançant un georadar i la confessió d'una persona detinguda les darreres setmanes relacionades amb l'ocultació del cadàver. La víctima s'ha localitzat a les afores de Lloret en una finca situada dins una zona boscosa, sota una llosa de formigó. La mare de Martos va explicar als agents a l'hora de formalitzar la denúncia de la desaparició, que la seva filla patia una depressió i s'estava medicant, tot i que era la primera vegada que no tornava a casa sense avisar.

L'última vegada que es va veure la dona va ser el 18 de gener al seu municipi. Aleshores, segons la informació que es va distribuir per intentar trobar-la, Martos era una noia de complexió prima, que mesurava uns 1,70 metres. Tenia el cabell morè i arrissat, els ulls foscos i, com a detall que en permetés la identificació, els familiars van explicar que tenia una cicatriu al llavi inferior.


Mort violenta

Fonts properes al cas han confirmat que el cos localitzat a la finca de Lloret de Mar va morir de manera violenta. La policia espanyola ha portat la investigació directament des de la unitat especialitzada que es dedica a investigar els casos de desaparicions i que té seu a Madrid.

Els agents, després de desenterrar el cadàver, han detingut el propietari de la finca de Lloret de Mar que sospiten que podria ser autor o coautor de la mort de Martos. A més, en els pròxims dies no es descarten més detencions relacionades amb el cas perquè tot apunta a que hi ha més persones implicades en la seva mort.

El detingut, a qui ja han pres declaració, es troba en custòdia a la comissaria dels Mossos d'Esquadra. Està previst que passi a disposició judicial a Blanes (Selva) aquest divendres al matí. El jutjat de guàrdia que s'ha fet càrrec del cas decidirà si ingressa o no a presó i en base a quins delictes.