Tres detinguts d'una banda a Platja d'Aro per robar un rellotge i productes de supermercat

També s'ha arrestat un multireincident per agredir amb una navalla un comerciant

La Policia Local de Platja d'Aro (Baix Empordà) ha detingut tres lladres, integrants de bandes de l'àrea de Barcelona, que van desplaçar-se al municipi per cometre robatoris. En un dels casos, el delinqüent i dos còmplices que van escapar van assaltar un turista de matinada i li van prendre el rellotge, una rèplica d'un de gamma alta valorat en 12.000 euros (que els lladres van confondre per l'original).

En l'altre cas, els policies van arrestar dos lladres d'un grup molt actiu al Vallès que ha fet dels furts als supermercats el seu modus vivendi. A Platja d'Aro, havien robat productes per valor de més de 1.200 euros. A més, aquest juliol la policia ha detingut un multireincident per agredir i ferir amb una navalla un treballador d'un local del passeig.

Segons informa la Policia Local, la primera d'aquestes quatre detencions va tenir lloc el 8 de juliol. Cap a dos quarts d'onze del matí, diverses trucades van alertar els agents que hi havia un home que es passejava per la platja Gran amb una navalla a la mà. Anava tacat de sang.

L'individu, un marroquí de 27 anys, va explicar a la policia que s'acabava de discutir amb un treballador d'un local del passeig marítim. La policia va parlar amb la víctima, que tenia talls als braços, i aquesta va identificar el sospitós com la persona que l'acabava de ferir. Per això, els agents van detenir l'agressor per amenaces i lesions. El jove té nombrosos antecedents per delictes similars.

Les detencions dels lladres que formen part dels grups organitzats de l'àrea de Barcelona s'han fet aquest diumenge i dilluns. La policia ha detectat dues bandes que s'havien desplaçat fins a Platja d'Aro per cometre delictes. En un dels casos, el detingut, un marroquí de 43 anys, va actuar amb l'ajuda de dos còmplices (que van aconseguir escapar).

Diumenge, cap a les cinc de la matinada, el grup va assaltar un turista que caminava pel carrer i li va robar el rellotge. Els lladres van colpejar l'home a l'altura del coll, el van immobilitzar i li van prendre el rellotge del canell. Es pensaven que era de gamma alta i estava valorat en 12.000 euros; però en realitat, es tractava d'una rèplica. Una patrulla va poder interceptar els delinqüents poc després, quan corrien pel carrer Mossèn Cinto Verdaguer, i després de perseguir-los, va poder atrapar-ne un, a qui va detenir pel robatori.

Especialitzats en supermercats

I aquest dilluns, cap a un quart de cinc de la tarda, la Policia Local va detenir dos integrants d'un altre grup organitzat. Es tracta de dos georgians de 26 i 35 anys, que formen part d'una banda molt activa al Vallès Oriental, i que s'ha especialitzat a cometre furts als supermercats.

En el cas de Platja d'Aro, els agents van poder atrapar els dos lladres després d'identificar el cotxe en què es movien. L'havien aparcat a la zona d'oci Parc d'Aro i, justament, sortien de pressa d'un supermercat amb tot de productes que s'havien endut. No era l'únic on havien entrat; feia poc, també ho havien fet en un altre.

En total, la policia els hi va trobar productes per valor de més de 1.200 euros. Entre d'altres, paquets de xiclets, càpsules monodosi de cafè, pots de cafè soluble o crema protectora solar.

700 euros en roba

A banda d'aquestes quatre detencions, el 10 de juliol la policia també va arrestar un rus de 40 anys per intentar endur-se roba d'una botiga sense pagar. L'home, que té nombrosos antecedents, va anar acompanyat d'una altra persona a una botiga, es va posar diferents peces de roba i va intentar pagar-les amb una targeta fraudulenta. Eren cap a un quart de nou del vespre.

Quan l'establiment va alertar la policia i els agents hi van anar, el detingut va dir per activa i per passiva que no pensava pagar la roba. Els agents, després d'intentar fer-lo desistir, i dir-li que o bé pagués les peces o bé no se les emportés, i veient que no entrava en raó, el van acabar detenint per un delicte d'estafa.