Acaben les obres de millora del tram Tordera-Maçanet de la Selva de l'N-II

Els treballs s'han centrat en fer més segur el traçat i reordenar els accessos

El Ministeri de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana ha enllestit les obres de condicionament de la carretera N-II entre Tordera i Maçanet de la Selva, que han suposat una inversió de 30 milions d'euros (MEUR).

Segons informa el ministeri en un comunicat, els treballs que abasten un tram de 7,3 quilòmetres, suposen una millora en la funcionalitat i la seguretat de la via en relació al traçat i la reordenació d'accessos. També han construït vies i camins de serveis. El ministeri remarca que la comarca de la Selva s'articula al voltant d'aquesta via que és la principal de connexió amb Girona, França i l'aeroport.

Al comunicat, el govern espanyol recorda que, segons dades del 2018, aquest tram tenia una intensitat diària de 16.277 vehicles (el 4,9% camions) i era una carretera convencional amb dos carrils per sentit, sense control d'accessos ni vies de servei.

Per això, les obres han obligat a fer-hi diferents estructures com viaductes per millorar al traçat en punts especialment perillosos per a la seguretat viària o aixecar murs de formigó armat per donar espai a vies de servei. També han fet obres de drenatge per salvar la riera de Valldemaria o Torderola i garantir el pas de fauna.

En relació a la restitució ambiental i la integració paisatgística, el ministeri apunta que s'han fet reposicions de diferents servis durant la construcció, incloent-hi línies elèctriques, comunicacions, instal·lacions de gas i conduccions d'aigua.