Girona cobrarà a part la taxa d'escombraries i la passarà a tots els propietaris d'immobles

Els rebuts s'estendran entre els 170 i els 240 euros i es podran repercutir als llogaters

L'Ajuntament de Girona ha informat que, a partir d'aquest exercici, la taxa d'escombraries es cobrarà a part i el rebut es passarà a les persones propietàries de pisos i cases. Si els immobles estan llogats, els amos podran repercutir-la als llogaters. La taxa es passarà en un sol rebut. Per als pisos, serà de 170.80 euros; i per a les cases, de 240,68 euros.

Fins ara, a Girona, la taxa d'escombraries es cobrava conjuntament amb el rebut de l'aigua. A partir d'aquest 2023, els imports se separen, les escombraries es cobren de manera independent a l'aigua i l'Ajuntament passa a gestionar la taxa directament.

Això es deu al canvi amb la gestió del servei d'abastament i distribució d'aigua potable, que d'ençà que s'ha materialitzat la municipalització ha passat a assumir l'empresa pública CATSA. "Aquest canvi en cap cas afecta el preu que es paga per als serveis", subratlla el consistori gironí.

Per al 2023, en termes generals, s'ha conservat la domiciliació de la taxa d'escombraries en cas que la persona titular de l'immoble i la de la pòlissa d'aigua siguin la mateixa. Aquells propietaris que arran del canvi vulguin domiciliar el rebut, o bé modificar-ne les dades, ho poden fer fins al 15 d'agost (un mes abans que comenci el període de cobrament).

En el cas dels rebuts no domiciliats, el termini de pagament voluntari de la taxa d'escombraries serà del 15 de setembre al 20 de novembre. En el cas d'aquells rebuts que es passin pel banc, l'import de la taxa es girarà el 5 d'octubre.

Els propietaris que vulguin comprovar si tenen el rebut domiciliat ho poden fer accedint a l'Oficina Virtual Tributària amb certificat electrònic. Si han de modificar-ne les dades o bé donar-se d'alta, ho poden fer per la mateixa via, o bé amb un registre d'entrada a la seu electrònica de l'ajuntament, o bé presencialment (demanant cita prèvia a Recaptació).