Portbou ja té comissaria dels Mossos d'Esquadra

Es posa així fi a un "deute històric" amb el municipi

Interior ha saldat un "deute històric" amb Portbou (Alt Empordà) amb la inauguració, aquest divendres, de la nova Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC) dels Mossos d'Esquadra. A partir d'ara, amb aquest oficina de denúncies, els mossos tindran presència permanent al municipi fronterer, una de les portes d'entrada al país.

El conseller Ramon Espadaler ha destacat que han fet un "esforç" per complir amb aquest deute però que no preveuen construir noves comissaries ni oficines de denúncies a les comarques gironines "ni a curt ni a mig termini". Segons dades dels Mossos d'Esquadra, el nombre de delictes i faltes a l'Alt Empordà en el darrer any s'han reduït un 5,8%.

Portbou, una les portes d'entrada al país, ja té oficina de denúncies dels Mossos d'Esquadra. L'alcalde, Josep Lluís Salas, ha destacat que d'aquesta manera se salda un deute gairebé històric i ara a Portbou ja hi ha presència de tots els cossos amb competències en matèria de seguretat.


El cap de l'ABP de Figueres, l'inspector Alfons Sànchez, ha recordat que fa només quatre anys ni tan sols hi havia patrulla fixa a la zona. L'inspector ha explicat que, de mica en mica, han anat incrementat la presència policial fins a donar cobertura les 24 hores del dia. Ara, l'obertura de l'OAC culmina el procés i dóna cobertura no només a Portbou, sinó a municipis propers com Colera o Llançà.

El conseller d'Interior, Ramon Espadaler, ha destacat que, a banda de suplir una mancança, també és important per al cos dels Mossos d'Esquadra tenir visibilitat a Portbou. "També per una qüestió purament simbòlica, és important que els Mossos d'Esquadra hi siguin", ha detallat el conseller.

El conseller ha recordat que en els darrers temps han cobert les necessitats de les dues poblacions frontereres més importants de les comarques gironines obrint oficines de denúncies a Portbou i també a la Jonquera. Espadaler ha assegurat que Interior ha hagut de fer un gran "esforç" per completar aquest mapa d'equipaments tenint en compte la situació econòmica delicada.

Amb l'OAC de Portbou, Espadaler dóna pràcticament per tancat el mapa d'oficines de denúncies i de comissaries a les comarques gironines i ha assegurat que no hi ha intenció de construir més equipaments "ni a curt ni a mig termini".

Segons les dades dels Mossos d'Esquadra, en els darrers dotze mesos a la comarca s'han reduït un 5,8% el nombre de faltes i delictes. En alguns delictes, com ara els delictes contra el patrimoni, la davallada ha estat de l'11,8%. Si no es compten les faltes -més lleus-, el nombre de delictes s'ha reduït en un 9,2%.

Protesta dels Bombers

Un grup de 'Bombers en lluita' han rebut el conseller d'Interior amb crits i amb una pancarta on s'hi podia llegir "Rescatem persones, o bancs". Els bombers es concentren per protestar contra la retallada de recursos prevista per a aquesta campanya d'estiu i per reclamar que hi hagi més bombers.