Port Natura nega la sanció de 31.000 euros per una guingueta suposadament il·legal

Víctor Latorre assegura que té tots els permisos en regla

El propietari de Port Natura amb uns terrenys a la gola del Fluvià a Sant Pere Pescador (Alt Empordà), Víctor Latorre, ha negat que el Departament de Territori l'hagi sancionat amb 31.000 euros, per tenir una guingueta i un aparcament sense permís tal i com va avançar TV3 la setmana passada.

Latorre assegura que no s'ha notificat cap sanció a la propietat més enllà d'una "proposta de sanció" de la mà del Servei del Litoral de la Generalitat de la qual assegura "no és competent". Amb tot, explica que el muntatge de la guingueta es va fer "després de tramitar la autorització amb l'Ajuntament" i que l'any passat ja es va col·locar en substitució de l'estructura instal·lada el 1993 en un nou emplaçament que compta amb el vistiplau del Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà i l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA).

D'altra banda, explica que les activitats que allí s'hi desenvolupen d'amarratge i aparcament de vehicles "són compatibles amb l'ús urbanístic del port esportiu" construït el 1980 "amb totes les autoritzacions necessàries".

Més enllà d'això, Latorre ha disparat contra un càmping proper amb 315 bungalous els quals explica "s'han edificat contravenint la legislació estatal i catalana" i que a dia d'avui el jutjat de Figueres investiga amb Port Natura d'acusació particular.

Latorre acusa la IAEDEN de "mirar cap a un altre banda" ja que el "el fundador de l'entitat ecologista és ara gerent d'un càmping que ha omplert de bungalous el Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà", assenyala el propietari de Port Natura.