Calonge restringeix el pas de vehicles al passeig de Sant Antoni

La prohibició s'aplicarà aquest estiu cada dia entre la una de la tarda i la una de la matinada

L’Ajuntament de Calonge (Baix Empordà) ha decidit ampliar l’horari de tancament de la circulació de vehicles al passeig Josep Mundet de Sant Antoni aquest estiu. Aquesta mesura vol afavorir l’activitat comercial i lúdica, així com facilitar la circulació de vianants i de bicicletes.

Per aquest motiu la circulació de cotxes i motos al passeig de Sant Antoni quedarà prohibida de la una de la tarda fins la una de la matinada del 21 al 23 de juny i des del 28 de juny fins a l’1 de setembre. Durant el mes de setembre el trànsit rodat també estarà prohibit des del dia 6 i fins a l’11.

Durant el matí sí que es permetrà el pas de vehicles, especialment per facilitar la circulació dels serveis de càrrega i descàrrega pels establiments comercials i de restauració, i també perquè durant la franja de matí el pas de bicicletes i vianants és molt menor que durant la tarda i la nit.
 
Calonge – Sant Antoni és una destinació turística adreçada especialment al turisme familiar. En aquest sentit, la mesura de limitar el trànsit de vehicles al passeig de Sant Antoni s’encamina a facilitar la circulació a peu i a la vegada limitar els riscos que suposa el pas de vehicles. Calonge –Sant Antoni es va certificar fa 2 anys com a marca de Destinació de Turisme Familiar (DTF), un distintiu que atorga l’Agència Catalana de Turisme a aquelles destinacions que han realitzat una sèrie d’accions per consolidar aquest tipus de turisme.

Els darrers anys l’Ajuntament de Calonge ja havia decidit limitar la circulació al passeig de Sant Antoni, tancant aquest carrer al transit de cotxes a partir de les 18 h., una mesura que s’ha valorat positivament i que enguany s’ha decidit ampliar, tancant el trànsit de vehicles a partir de les 13 h.