Dues tintoreres generen alarma a la platja de Portbou

Un grup de persones han hagut de ser rescatades d'una plataforma

Dues tintoreres han aparegut aquest diumenge al migdia a la platja de Portbou (Alt Empordà). Els banyistes les han detectat als volts de la una del migdia i, de seguida, la gent s'ha amuntegat a la plataforma o ha tornat nedant cap a la platja.

Diverses persones amb caiac han ajudat les persones que s'havien quedat a la plataforma a tornar navegant a la sorra, per evitar fer-ho nedant. Tot i l'espant dels presents, no hi ha hagut cap incident amb els taurons.

L'alcalde de la localitat, Gael Rodrigues, ha volgut remarcar que "la platja de Portbou és totalment segura" i ha explicat que "és normal perquè la tintorera mediterrània és fauna autòctona". Les tintoreres ja han abandonat la platja.

La tintorera és un peix que habita al Mediterrani entre els 60 i els 300 metres de profunditat, en zones on la temperatura es troba per sota els 21 graus. Principalment, s'alimenta de petits peixos pelàgics, cefalòpodes i carronya. A més, és un tauró vivípar amb una gestació que dura quasi un any. Les cries, que solen mesurar uns 40 cm de llarg, neixen entre mitjans de primavera i finals d'estiu.