Un 15% dels joves d'entre 12 i 13 anys d'un institut gironí no sopa

Un estudi remarca un canvi d'hàbits des de la pandèmia

Un 15% dels joves que fan 2n d'ESO en un institut de Girona no sopa, tal com ha posat de manifest un estudi realitzat per l'Associació d'Infermeria Familiar i Comunitària de Catalunya (AIFiCC).

Algunes de les infermeres de l'associació que participen en el Programa de Salut i Escola del CAP de Santa Clara van detectar que després de la pandèmia s'havien produït canvis d'estils de vida en adolescents i encara persisteixen Per això van impulsar aquest estudi en un institut gironí.

D'altres dades que s'extreuen d'aquest estudi és que una quarta part de l'alumnat no fa esport i vuit de cada deu estan més de 6 hores al dia davant de les pantalles fora de l'horari lectiu. Un altre resultat preocupant és que un 16,5% dorm menys de 6 hores al dia.

Les autores de l'estudi asseguren que volien "conèixer els hàbits saludables dels adolescents" per tal d'actuar i fomentar estils de vida saludables per reconduir la situació. Des de l'AIFiCC recorden que l'adolescència és una etapa important per al desenvolupament humà i per establir les bases d'una bona salut.

De fet, en l'adolescència s'adquireixen les pautes de comportament relacionades amb la salut biopsicosocial i no fomentar hàbits saludables podria portar riscos en la salut dels adolescents. En el Programa Salut i Escola es treballen accions comunitàries als instituts per desenvolupar l'autocura i aquest empoderament en estils de vida saludable per a joves.