Madrenas reclama reduir la pressió fiscal i la burocràcia per les petites i mitjanes empreses

Els candidats de Junts pel 23-J s'han desplaçat avui a Olot

Els candidats de Junts al Congrés i al Senat per la demarcació de Girona a les eleccions del 23-J, Marta Madrenas, Josep Maria Cervera, Joan Bagué i Albert Piñeira, han fet parada a Olot (Garrotxa) on han visitat el mercat setmanal i els comerços.

Des d’allà, Madrenas ha subratllat la necessitat de “reduir la pressió fiscal i l’excés de burocràcia per tal de millorar la competitivitat de les empreses”. “Després de conversar amb diferents actors i agents empresarials constatem de nou que l’Estat espanyol és un territori hostil per a les petites i mitjanes empreses, que pateixen l’excessiva burocràcia. Hem de treballar perquè totes les tramitacions que dificulten i frenen la dinamització econòmica es redueixin”, ha explicat.

“En aquest sentit, creiem que seria òptim que per cada nou tràmit que s’implementi se’n reduïssin dos, per aconseguir fórmules més àgils”, ha afegit.

Pel que fa a la fiscalitat, la candidata ha recordat que “és a través de les empreses que es pot construir l’estat del benestar. Per a una Catalunya de progrés és imprescindible que en tinguem cura”. “És incomprensible que les pimes, els comerços i els autònoms tinguin els mateixos tipus impositius, i fins i tot més alts que les grans empreses”, ha indicat Madrenas, que ha marcat com a “prioritària la lluita contra el frau fiscal i l’economia submergida. Això ens permetria reduir la pressió fiscal de les pimes i autònoms”, ha afegit.

“Amb la regulació que aplica l’Estat, les pimes són tractades com una anomalia, quan a Catalunya són majoritàries. I això compromet el seu dinamisme”, ha lamentat.

Acompanyats de l’alcalde, Pep Berga, els candidats han conegut de primera mà el pla de captació i retenció del talent, que està impulsant l’Ajuntament i el Consell Comarcal, una de les principals preocupacions de l’empresariat gironí.