Junts i Estimem les Planes tanquen l'acord de govern al Consell Comarcal de la Garrotxa

La formació independent estarà representada per Marc Puig, exregidor de Junts

El Consell Comarcal de la Garrotxa tindrà nou govern els propers dies. Serà una mica més tard del previst pel retard en la composició del ple d'Olot que es va fer el passat 7 de juliol, en lloc del 17 de juny com la resta. Tot plegat pel recurs d'Activem Olot que va obligar a ajornar la composició del nou consistori.

Aquest dilluns, però, Junts i Estimem les Planes han fet oficial l'acord que permet les dues formacions tenir la majoria absoluta per tirar endavant el nou executiu pels propers quatre anys en el Consell Comarcal de la Garrotxa. En concret, Junts suma 12 consellers, mentre que Estimem les Planes va aconseguir entrar amb un conseller.

De fet, qui representarà la formació independent serà l'alcalde de les Planes, Marc Puig. Es dona la circumstància que Puig va trencar amb Junts per desavinences amb la direcció municipal del partit. Va ser aleshores quan Marc Puig va decidir formar Estimem les Planes i va treure una majoria absoluta folgada, amb set dels nou regidors.

D'aquesta manera va deixar Junts a l'oposició i va aconseguir representació al Consell. El president de Junts a la Garrotxa, Agustí Arbós, assenyala que el pacte "dona estabilitat" i deixa la porta oberta a que d'altres formacions entrin a formar part del govern comarcal. "Creiem que és bo que hi hagi transversalitat, per això no descartem que més formacions s'afegeixin a l'executiu", remarca Arbós.

Per la seva banda, el conseller d'Estimem les Planes, Marc Puig, ha reconegut que hi va haver desavinences però "només amb el responsable de Junts a les Planes". "Amb la resta de partit em sento còmode i tenim una visió molt similar de la comarca. El pacte ha estat fàcil", ha remarcat.

Qui probablement serà, de nou, president del Consell Comarcal és l'actual alcalde de la Vall de Bianya, Santi Reixach, que també és el responsable de política municipal a la Garrotxa. Reixach ha destacat que s'hagin deixat enrere les discrepàncies i ha deixat clar que "de seguida" es va parlar amb Estimem les Planes per entrar a formar part del govern del Consell Comarcal. "Avui és un dioa important per a mi", ha assenyalat.