L'Ajuntament de Girona programa 145 activitats per aquest estiu

Més d’un 64% de les activitats culturals seran gratuïtes

A partir del 19 de juny fins a mitjans setembre, un total de 145 activitats animaran els equipaments, carrers i places de la ciutat de Girona amb propostes culturals de tots els àmbits artístics. D’aquestes, fins a 93 activitats seran gratuïtes i 41 estaran destinades al públic infantil i familiar. El pressupost municipal total que es destinarà a aquesta programació és de 315.760 €. Un programa format per activitats municipals pròpies i d’altres en conveni com: el Folc de Sant Joan, el Folk a l’Estiu, l’Inund’art, el Festival de Guitarra, Tempo sota les Estrelles o Veus de la Mediterrània.

L’alcalde de Girona, Carles Puigdemont, ha destacat que es tracta “d’una programació cultural per l’estiu caracteritzada per una aposta per la cultura popular, en el sentit que l’hem fet molt oberta tant per la seva diversitat d’oferta, per la diversitat dels públics als quals apel·lem, com pel que fa la qualitat i els espais”. A més l’alcalde ha afegit que amb aquesta programació cultural d’estiu “el ciutadà de Girona, una vegada més podrà triar i remenar d’una magnífica cistella de propostes”.

Segons els àmbits artístics, cal fer esment que aquest estiu hi haurà 45 dies amb activitat musical dels que cal destacar la segona edició de les Nits de Clàssica, que un any més ocuparà els espais més emblemàtics de Girona com el Claustre de la Catedral i o el claustre del Monestir de Sant Daniel. D’altra banda, les propostes musicals més fresques per a la gent jove vindran de la mà de la Festa Qltura Jove i el Dia de la Música els dies 20 i 21 de juny respectivament.

Pel que fa l’àmbit de les arts escèniques, la principal novetat és el canvi d’ubicació de l’Escenit, que enguany es portarà a terme entre el Teatre Municipal i altres espais de la ciutat amb un total de 17 propostes que inclouen espectacles de teatre, circ, dansa, clown i cabaret. Mentre que del sector audiovisual cal destacar la proposta del documental del mes al Museu del Cinema i el III Cicle de Nits de Pel•lícula al Pati del Centre Bonastruc ça Porta, a banda de les reposicions en versió original del Cinema Truffaut.

Aquest estiu, Girona oferirà també fins a 16 exposicions en els diferents museus i centres d’art. D’aquestes cal remarcar la inauguració el 9 de juliol de la nova exposició del Museu del Cinema que porta per títol: “Cinema Imprès” i que tracta el tema de la publicitat cinematogràfica editada en paper entre el 1895 i el 1980. També el dia 18 de juliol s’inaugura a la capella Sant Nicolau l’exposició “Give me three days” dins el marc de la mostra Viatge Extra-ordinari organitzada pel Bòlit, Centre d’Art Contemporani.

Així mateix, unes de les activitats més destacables per aquest estiu són visites guiades o itineraris temàtics per la ciutat, com la visita dramatitzada: “Girona en Guerra” organitzada pel Museu d’Història de Girona o la ruta literària a l’entorn de Prudènci Bertrana organitzada per l’Escola Municipal d’Humanitats. També la Casa Masó s’ha volgut afegir a aquesta iniciativa oferint una visita literària de la mà de Narcís Jordi Aragó i les visites nocturnes a la Casa Masó que de ben segur oferiran un nova mirada a l’espai.

L’estiu és també una època propícia per la lectura, per aquest motiu, des del Servei Municipal de Biblioteques es presenta una vasta oferta d’activitats que van des dels clubs de lectura fins a tallers destinats al públic infantil i familiar. Un cop més, els llibres deixaran les prestatgeries per arribar a les places dels barris de Girona gràcies al projecte Biblioplaça, que enguany passa de realitzar-se només als barris de Sant Narcís, Santa Eugènia i Can Gibert del Pla, a també Vila-roja, Font de la Pòlvora, Mas Ramada, Vista Alegre, la Devesa i el Mercadal. Finalment, perquè en aquest estiu no hi hagi espai per a l’avorriment, no cal oblidar l’oferta de fins a 10 propostes de tallers i cursos que completen una programació refrescant i per tots els públics.