Albert Pla tanca el festival Istiu de Castelló d'Empúries exhaurint totes les entrades

Els setze concerts d'aquesta tercera edició han aplegat 3.156 espectadors amb un 81% d'ocupació

Amb les entrades exhaurides des de fa setmanes, Albert Pla ha tancat aquest diumenge la tercera edició del festival Istiu de Castelló d'Empúries i Empuriabrava, que va començar dilluns. Impulsat per l'Ajuntament, el festival ha programat setze concerts en espais amb encant que han registrat una ocupació mitjana del 81%. Diversos concerts han penjat el cartell d'entrades exhaurides com ha estat el cas de Kelly Isaiah i la Vicens Martín Dream Big Band, Manu Guix, Lildami o el mateix Albert Pla, entre altres.

L'alcaldessa de Castelló d'Empúries, Anna Massot, s'ha mostrat molt satisfeta tant amb l'ocupació que han tingut els diferents concerts com amb la crítica del públic. "Després de cada concert s'envia una enquesta de valoració i la veritat és que són molt positives", ha dit. Massot s'ha mostrat convençuda que "tot i ser relativament nou, és un festival consolidat i de referència de la Costa Brava".

Segons l'organització, les dades recollides a través d'aquesta enquesta -que han respost al voltant de 200 persones- han revelat que un 81% dels espectadors troba 'molt satisfactòria' la proposta a la qual han assistit. Aquesta és la màxima valoració possible. A més, un 15% en fan una valoració 'satisfactòria' i només un 4% la consideren 'normal'.

La batlle de Castelló d'Empúries ha afirmat també que la voluntat de l'Istiu és la de "donar a conèixer diversos espais de la població amb encant", però també "ampliar l'oferta cultural del municipi i que sigui un incentiu econòmic". Segons les dades recollides a la mateixa enquesta, el 43% dels espectadors assegura que es queda a sopar quan assisteix al festival i un 15% es queda també a dormir.

La programació

Com ja es va fer en les dues primeres edicions de l'Istiu, els espectacles s'han repartit entre diferents espais del municipi. Les actuacions de petit format s'han fet al Convent de Santa Clara on han actuat artistes com Manu Guix, Anna Andreu o Magalí Sare. Les actuacions de mitjà format les han protagonitzat artistes com Ginestà o el mateix Albert Pla al pati del Palau dels Comtes. I el festival també ha comptat amb actuacions més multitudinàries com les de Kelly Isaiah i la Vicens Martin Dream Big Band, Lildami o una sessió de DJs.

L'alcaldessa de Castelló d'Empúries ha explicat que l'aposta de l'Istiu és programar artistes consolidats, però també dur-ne d'emergents "per donar-los a conèixer". "Hem volgut mantenir aquesta combinació que vam establir el primer any perquè pensem que funciona i és la línia que es vol seguir", ha detallat.

El públic local, el més majoritari

En total, 3.156 espectadors han passat pels diferents espectacles programats d'aquesta tercera edició de l'Istiu. El públic provenia de 195 poblacions diferents, principalment de l'Alt Empordà i de les comarques gironines (82%), però també de ciutats de la demarcació de Barcelona (17%). L'1% restant s'hi ha desplaçat des de Tarragona, la Catalunya Nord o altres ciutats de l'Estat.

Els habitants de l'Empordà s'han convertit en els espectadors més majoritaris de l'Istiu, representant el 76% del total. A més, els veïns de Castelló d'Empúries i Empuriabrava han estat els més nombrosos, amb un de cada tres.