Unes 300 persones protesten a Caldes contra la presència del rei entre corredisses amb els Mossos

La marxa contrària s'ha dividit per fer el joc del gat i la rata amb la policia

Unes 300 persones han participat a la manifestació contra la presència del rei a Caldes de Malavella (Selva) en motiu de l'entrega dels premis Princesa de Girona. Els participants a la marxa han fet córrer els Mossos amunt i avall quan han dividit la protesta en dos grups.

Un ha anat a través de camps i boscos, mentre que l'altre ha continuat per la carretera. Quan aquest darrer grup ha arribat a mig quilòmetre de l'A-2 una trentena d'agents de la Brigada Mòbil els han aturat. L'altre meitat de manifestants, però, han seguit per mig al bosc fins arribar a l'autovia on s'han trobat més agents dels Mossos i allà ha començat el joc del gat i la rata entre uns i altres.

La manifestació ha arrencat a quarts de set de la tarda des del centre de Caldes. A la marxa hi han participat diputats del Parlament de diferents partits, entre els quals el cupaire Dani Cornellà, els de Junts Francesc de Dalmases i Marta Madrenas a més de l'exconsellera d'Acció Climàtica i candidata al Congrés per ERC, Teresa Jordà. Durant la manifestació s'han escoltat crits en contra de la monarquia espanyola i també contra els Mossos d'Esquadra.

Tot s'ha desenvolupat amb normalitat, fins que un grup d'unes 150 persones s'ha desviat camp a través i s'ha dirigit a un bosc ple de corriols. Un cordó policial ha aturat l'altre grup a uns 500 metres de la rotonda que dona accés a l'autovia A-2. Per poder arribar a l'Hotel Camiral, on se celebrava l'acte d'entrega dels Premis Princesa de Girona, cal creuar l'autovia, un fet que el Mossos han provat d'impedir.

Els manifestants, però, han jugat al gat i la rata amb els agents de la Brigada Mòbil i han accedit a la via de servei paral·lela a la carretera. Inicialment només s'ha retingut un dels portaveus de la Coordinadora Antimonàrquica de Girona, però els Mossos no l'han acabat detenint.

Quan semblava que la protesta havia acabat, però, un grup de persones entre les quals el mateix portaveu han intentat tornar a creuar l'autovia. Finalment, han estat quatre els que han aconseguit saltar la tanca i passar a l'altre banda de carretera per entrar al recinte però han estat interceptats pels Mossos, encara molt lluny d'on se celebrava l'acte amb els reis. Tots han estat identificats per la policia que els denunciarà, però inicialment no s'ha detingut a ningú.

La protesta s'ha dissolt a quarts de deu del vespre, sense més incidents.