L'empresa gironina CodiTramuntana ha presentat en el marc de la segona edició de l'Apps Market Fòrum una aplicació que permet fer seguiment de l'embaràs i mostra a la mare amb imatges 3D com evoluciona el fetus. L'aplicació permet publicar arxivar l'historial mèdic, trobar resposta a les preguntes i dubtes més freqüents i facilita la publicació directa d'imatges a les xarxes socials.
Aquesta és una de les disset novetats que s'ha presentat en aquesta trobada, celebrada al Parc Científic i Tecnològic, que pretén donar a conèixer els darrers projectes dels empresaris gironins del sector i posar-los en contacte amb empreses que necessiten d'aplicacions per impulsar els seus productes o serveis. L'aplicació MyPregnApp estarà disponible per a Iphone, Ipad, Blackberry i Android en deu dies de manera gratuïta. Un cop descarregada, la dona que estigui embarassada haurà d'introduir la data del darrer període i l'aplicació ja calcula en quina setmana de l'embaràs es troba.
A partir d'aquí, cada vegada que obre l'aplicació, la dona pot veure una imatge en 3D d'un model tipus de fetus que es correspon a la setmana de gestació en la que es troba. "Es tracta de crear un vincle entre els pares i el fetus i veure com evoluciona", ha explicat l'impulsor de l'aplicació, Carles Rodella, que es va inspirar per crear aquesta eina quan la seva companya es va quedar en estat.
Per a properes actualitzacions, Rodella ha avançat que volen treballar per incorporar la tecnologia que s'usa en les ecografies 3D per tal que la imatge del fetus no sigui un model tipus sinó que correspongui al bebè que porta la mare a la panxa.
A banda d'aquesta opció, l'aplicació incorpora informació elaborada per un llevador de l'equip que recull els consells i resol els dubtes més habituals en relació a l'embaràs. També es facilita la publicació d'imatges a les xarxes socials i, fins i tot, en el moment del naixement es pot enviar un avís via mail i xarxes socials a tots els contactes. També permet arxivar la informació de l'historial mèdic.
Aquesta és una de les aplicacions que s'ha presentat en el marc d'aquesta fira, organitzada per Spurna per segon any consecutiu. El director d'Spurna, Jordi Soler, explica que la jornada pretén ser un punt de trobada entre professionals i empreses que creen aplicacions i entitats i empreses que volen oferir els seus serveis a través d'alguna aplicació. Durant la jornada, s'han presentat disset aplicacions, totes elaborades per empreses gironines.
Soler ha explicat que el 90% de les aplicacions estan ja disponibles a les botigues d'aplicacions de les diferents plataformes i que la majoria són gratuïtes. "Amb la jornada volem mostrar la diversitat que hi ha en el sector de les aplicacions i donar idees de com es poden fer diners amb aquestes", ha explicat. En la primera edició de l'Apps Market Fòrum es van presentar nou aplicacions i, aquest any, ja ha crescut fins a les disset.
Entre les novetats, destaca una aplicació anomenada Tecnologia en Català que reuneix en una sola aplicació les diferents informacions que apareixen a mitjans genèrics i també especialitzats sobre noves tecnologies. Totes les informacions tenen en comú que estan publicades a mitjans catalans.
Un altre dels projectes és la plataforma Qpertin Cultura Interactiva, impulsada per empresaris de Sarrià de Ter, que ofereix tallers especialitzats tant a escoles com centres culturals adreçats a mostrar les capacitats educatives de les diferents aplicacions que hi ha al mercat. Els impulsors, Iolanda Hernandez i Dani Rodríguez, escullen aquelles aplicacions que creuen que són adequades per a nens de 3 a 12 anys i ajuden tant a mestres com a pares a fer-les servir i interactuar amb els petits. Aquest any han fet un projecte pilot a les escoles de Domeny, a Girona, i Colera per tal d'acostar les possibilitats d'aquestes aplicacions al món educatiu. Esperen poder ampliar el nombre de centres i defensen les oportunitats educatives que ofereixen les aplicacions.