Les tempestes i ruixats deixen arbres i branques caiguts a les comarques gironines

Els Bombers reben onze avisos entre les quatre i les sis de la tarda

ACTUALITZAT 20:23h | Les tempestes i els ruixats que han descarregat aquest dilluns a la tarda a les comarques gironines han provocat la caiguda d'arbres i branques i algunes inundacions puntuals en poblacions com Serinyà, Banyoles, Cornellà del Terri (Pla de l'Estany), Celrà, Sant Julià de Ramis (Gironès) i la Bisbal d'Empordà (Baix Empordà).

Els Bombers han retirat els arbres que dificultaven la mobilitat. De fet, el Servei Català de Trànsit ha tallat durant uns minuts la circulació de la C-66 entre Porqueres i Banyoles i també a l'alçada de Serinyà per acumulacions d'aigua.

A la Bisbal d'Empordà, on ha caigut calamarsa, s'ha inundat un garatge del carrer de Nàpols i uns baixos del carrer de Jaume II. També ha estat necessari tallar el passeig Muriel Casals, a l’alçada de la Biblioteca Lluïsa Duran.

Alhora, s’han registrat diversos petits despreniments, la caiguda de dos arbres i els Bombers també han hagut de fer intervencions a diversos punts del municipi. Des del primer moment, la brigada municipal ha estat activa a fi de resoldre incidències. També s’han activat agents de reforç de la Policia Local de la Bisbal d’Empordà.

D'altra banda, a la resta del territori entre les quatre i les sis de la tarda els Bombers han rebut onze avisos a regió de Girona.

Pel que fa a xifres en destaquen els 28,7 litres per metre quadrat que han caigut en només mitja hora a Banyoles, precipitació que ha anat acompanyada de fort vent i on s'han acumulat 22,9 litres en només 10 minuts.