El ''bosc de lletres'' de Palafrugell, guardonat als premis LAUS

Les escultures donen la benvinguda als visitants en una de les entrades al municipi

La setmana vinent farà nou mesos de la inauguració de la instal·lació d’un bosc tipogràfic a l’entrada de Palafrugell (Baix Empordà), a la rotonda de la Pineda Gèlia, un projecte que ha estat ara guardonat amb un dels prestigiosos premis LAUS. Es tracta d’una distinció al disseny gràfic i la comunicació visual que reconeixen l’excel·lència, promouen el disseny i projecten la seva importància a nivell cultural i econòmic.  

El projecte creat pel dissenyador gràfic per Pere Àlvaro sorgeix de la idea de comptar amb quatre tòtems que creen una sureda tipogràfica en quatre idiomes diferents: català, castellà, anglès i francès amb la paraula “SURO” a tres cares i, de grans dimensions. Els tòtems se situen just davant la petita sureda que es troba al centre de la rotonda i que exemplifiquen l’aposta que fa el municipi per reivindicar la història vinculada a la indústria sureda.

La idea era crear quatre escorces o pells de suro situades davant del petit bosc de suro bosc situat a la rotonda que hi ha a l’entrada de Palafrugell i que reprodueixen la paraula SURO en quadre idiomes creant un bosc de trons de ferro que es complementen amb la sureda

El material, acer-corten, facilita la conservació i es mimetitza amb l'entorn. Les dimensions de la tipografia ajuden a la lectura en la circulació.

La tipografia es va realitzar sobre tres columnes en U amb una alçada de 5 metres tallades amb làser sobre planxa de ferro corten de 10mm. Les columnes s'instal·laren sobre un suport d'un metre d'alçada amb una base de 1mx1m.