Palafrugell instal·la un ''bosc de lletres'' en un accés amb el suro de protagonista

Són quatre escultures amb la paraula “SURO” en quatre idiomes

Palafrugell (Baix Empordà) ha instal·lat uns elements escultòrics relacionats amb la indústria surera i el món de suro que ja es poden veure al giratori de la Pineda Gèlia, just a l’entrada del municipi.

El projecte sorgeix de la idea de comptar amb quatre tòtems que creen una sureda tipogràfica en quatre idiomes: català, castellà, anglès i francès amb la paraula “SURO” a tres cares i, de grans dimensions, que se situen just davant la petita sureda que es troba al centre de la rotonda i que exemplifiquen l’aposta que fa el municipi per reivindicar la història vinculada a la indústria sureda.

Els tòtems han estat creats amb un material resistent per estar a l’exterior, com és l’acer còrten i estan formats a tres cares encunyades amb una mida que arriba als quatre metres d’alçada.

Segons l’alcalde, Joan Vigas, “aquesta és una mostra més de la nostra aposta pel patrimoni i la història de la nostra vila. Volem que la gent que arribi a Palafrugell s’adoni que som territori surer i que la indústria surera ha marcat el caràcter de la nostra terra i la nostra gent”.

El projecte ha estat una creació del dissenyador gràfic Pere Alvaro, el qual també és professor titular de l’Àrea de Disseny Gràfic a l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Olot.